Altın Portakal'a yıldız yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakala yıldız yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2008 00:00

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl da dünya sinemasının birbirinden ünlü isimlerini ağırlıyor.

Haberin Devamı

Bu yılın konukları arasında, Joan Chen, Billy Boyd, Majid Majidi, Zbigniew Preisner, Jürgen Prochnow var. Charlize Theron ise, bu yıl gelemiyor.
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin dünyaya açılan yüzü 4. Uluslarası Avrasya Film Festivali'nin "İpek Yolu" gösteriminde yer alan "24 City" filminin galasına, filmin başrol oyuncusu Joan Chen de katılacak. Chen, Bernardo Bertolucci'nin "Son İmparator" filminin başrolünde canlandırdığı Wan Jung karakteriyle tanınmıştı. "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinin küçük Hobbit'i İskoç oyuncu Billy Boyd da, 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nde "Avrupa Görüntüleri" bölümünde gösterilecek olan "Kader Taşı"nın Türkiye galasında bulunmak üzere Antalya'da olacak. "Baran", "Cennetin Rengi", "Serçelerin Şarkısı", "Cennetin Çocukları" gibi filmleriyle tanınan İranlı yönetmen Majid Majidi ise, Antalya'da jüri üyeliği yapacak. Majidi, devrimden sonra İran’ı terketmeyip, muhalif kimliği ile filmlerine devam eden bir isim. 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali Yarışma jürisinde ünlü Polonyalı film müziği bestecisi, Krzysztof Kieslowski'nin "Dekalog", Veronik'in "İkili Yaşamı", "Üç Renk üçlemesi" gibi filmleri için yaptığı müziklerle tanınan Zbigniew Preisner de var. 4. Uluslarası Avrasya Film Festivali'nin yarışma bölümü de bir Alman yıldızı ağırlayacak. Sinemaseverlerin "Das Boot", "İngiliz Hasta" , David Lynch'in ünlü TV dizisinin iki saatlik beyaz perde versiyonu "İkiz Tepeler: Ateş Benimle Yürü", "Da Vinci Şifresi" filmlerinden tanıdığı Alman asıllı ünlü oyuncu Jürgen Pronchow da Antalya'da jüri koltuğundaki isimlerden biri olacak.

Haberin Devamı
Altın Portakala yıldız yağmuru
Altın Portakala yıldız yağmuru
Charlize Theron gelemiyor

Charlize Theron, yeni filminin çekimleri başladığı için bu yıl Altın Portakal'a katılamıyor.

"Son İmparator" filminin yıldızı Joan Chen, son filmi "24 City"nin galasına katılacak.

"Yüzüklerin Efendisi"nin Haşarı Hobbit'i Billy Boyd da Antalya'ya gelecek.

İranlı usta yönetmen Majid Majidi, Altın Portakal jürisinde görev alacak.

Ünlü Polonyalı besteci Zbigniew Preisner, Altın Portakal'ın Avrasya Film Festivali bölümünün en iyileri için oy kullanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!