Altın Portakal’a katılım sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakal’a katılım sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl 36'ncısı yapılan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bölümüne 10 film başvuruda bulundu. Ferzan Özpetek'in 'Harem Suare', Orhan Oğuz'un 'Kara Kentin Çocukları', Yalçın Yelence'nin 'Duruşma', Zeki Demirkubuz'un 'Üçüncü Sayfa', Canan Gerede'nin 'Parçalanma', Tomris Giritlioğlu'nun 'Salkım Hanımın Taneleri', İsmail Güneş'in 'Gülün Bittiği Yer', Nuri Bilge Ceylan'ın 'Mayıs Sıkıntısı', Gürsel Ateş'in 'Sınır' ve Ahmet Çadırcı'nın 'Renkli Türkçe' filmleriyle başvuruda bulunduğu festival, 5 gün sürecek.

ON EYLÜL’E KADAR

Ulusal Sinema Platformu adıyla anılan ÇASOD, SODER, SESAM, Fİ-YAP, FİLM-YÖN ve Sİ-SEN'in desteği ve katkılarıyla yapılacak olan 36'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne 10 Eylül'e kadar başvurular kabul edilecek. Adaylar, katılım formlarını Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı'na ulaştırdıkları taktirde yarışma filmi olarak duyurulacaklar.

Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı'nın belirlediği jüri ise Atilla Dorsay (Sİ-YAD temsilcisi), Çolpan İlhan (SO-DER temsilcisi), Işıl Özgentürk (Senaryo Yazarı), Mine Vargı (SE-SAM temsilcisi), Necip Sarıcıoğlu (Fİ-YAP temsilcisi), Fehmi Yaşar (FİLM-YÖN temsilcisi), Kutay Köktürk (ÇA-SOD temsilcisi), Ahmet Soner (SİNE-SEN temsilcisi), Ünsal Oskay (Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı), Cahit Berkay (MESAM temsilcisi), Şener Akıncılar'dan (AKSAV temsilcisi) oluşuyor.

Onur ödülleri

Bu yıl '36. Altın Portakal Yaşam Boyu Onur Ödülü' ise Şerif Gören (Yönetmen), Türker İnanoğlu (Yapımcı), Cüneyt Arkın (Oyuncu), Göksel Arsoy (Oyuncu), Hayati Hamzaoğlu (Oyuncu), Cahit Berkay (Film Müziği), Nedim Otyam (Film Müziği) ve Osman Şahin'e (Senarist) verilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!