Altın Nota'da finalistler belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Altın Notada finalistler belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 15:11

Altın Nota'da finalistler belli oldu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '1. Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nın finalistleri açıklandı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Türk Sanat Müziği'ne özgün ve nitelikli eserler kazandırarak, yeni bestecilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 'Altın Nota Beste Yarışması' ön eleme jürisi toplandı. Erol Sayan'ın başkanlığını yaptığı ön eleme jürisinde Ali Şenozan, Erdinç Çelikkol, Mustafa Coşkun, Şafaknur Yalçın ve Turhan Taşan yer aldı.
YARIŞMAYA KATILIM YOĞUN OLDU
Jüri başkanı Erol Sayan, Türkiye'nin dört bir tarafından toplam 276 eserin katıldığını ve ön eleme sonuncunda 10 eserin finale kaldığını açıkladı. Erol Sayan, "Yarışmaya katılan eserleri büyük bir titizlikle inceliyoruz, kendi aramızda fikir alışverişi yapıyoruz. Her jüri üyemizden görüş alıyoruz. Finale kalan eser, bestekar ve söz yazarlarının hepsine başarılar diliyoruz. Amacımız Türk Sanat Müziği repertuarını geliştirmek, bestecileri ve söz yazarlarını nitelikli yeni eserler vermeye teşvik etmek" diye konuştu.
Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nda finale kalan bestekarların isimleri şu şekilde:
"Hüseyin Soysal, Engin Çır, Zeynel Abidin Topal, Hüseyin Balkancı, Ertuğrul Optekin, Ziya Ümit Özbakır, Ahmet Saadet Mete, Faruk Şahin Yaşar ve Abrur Kemal Külah."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!