‘Altın’ kızdan altın tavsiyeler

Güncelleme Tarihi:

‘Altın’ kızdan altın tavsiyeler
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 17:43

Dünya Vücut Geliştime Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Ankaralı sporcu İpek Yıldırım sağlıklı ve fit bir vücut için sporun şart olduğunu ancak beslenme ve düzenli bir hayatın da başarıya ulaşmanın olmazsa olmazlarından olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ankaralı sporcu, Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonu İpek Yıldırım, vücut geliştirmede başarıya giden yolunu şöyle anlattı:
“Fitness zor biz spor dalı olarak görülüyor, kesinlikle de zorlayıcıdır, ancak ben bir kadın olarak zoru başarmayı seviyorum. Sporun erkeği kadını olduğunu düşünmüyorum, bir beden var biz ona iyi bakmak daha sağlıklı olmak için egzersizler yapıyoruz. Gün geçtikçe kadınların da bu spora olan ilgisi ve başarısı artıyor, ancak tek başına spor yapmak yeterli değil.

DİNLENME VE BESLENME

Günlük ortalama yapılan 1-2 saatlik fiziksel çalışmanızın zorluğu dışında geriye kalan saatlerde diyet, dinlenme, uyku gibi dikkat etmeniz gereken konular daha zorlayıcı. Nitekim iyi sporcunun, bu üç öğeye dikkat etmeden başarıya ulaşması pek de mümkün değildir. İdmanlarda yaşadığım zorluktansa doğru beslenmenin ve diğer sorumlulukların benim üzerimde yarattığı zihinsel yorgunluk daha fazla. Ancak sonuca ulaştığınızda yaşadığınız haz duygusu bütün bu yaşadıklarınıza değer.

Haberin Devamı

GÜÇLÜ KADIN OLMAK CEZBEDİYOR

Öncelikle her aynaya baktığımda kendimi bu şekilde görmekten hoşlanıyorum çünkü bu görüntüyü beğeniyorum. Her konuda güçlü kadın olma fikri beni cezbediyor. Ayrıca ülkemizde kadınların bu sporu yapabileceğini ispatlamak istiyorum. Çünkü hayatları boyunca kendilerini fiziksel güçlülüğün dışında mental olarak da güçlü,sağlıklı ve mutlu hissedeceklerini düşünüyorum.

SPORU YAŞAM TARZI GÖRÜN

Özel işlerinize zaman ayırır gibi aynı özveriyle yaklaşıp, bu sporu bir yaşam tarzı haline getirin. Çünkü her şeyden önce insanlara büyük bir sabır ve disiplin kazandırıyor. Kendinizi daha sağlıklı ve mutlu hissedince özgüveniniz ve bu doğrultuda başarınız da artacaktır. Ayrıca fiziksel görüntünüzü beğendiğinizde, emin olun hayata daha pozitif bakacaksınız.

HEDEFİ DÜŞÜNÜP MOTİVE OLUN

Ayna karşısına geçip kendime baktığımda nasıl birini görmek istersin sorusunu soruyorum kendime. Ve ne istediğimi bildiğim için hedeflerimi oluşturmak zor olmuyor. Sonra her sabah hedefime ne kadar yaklaştığımı görmek için uyanıp bakıyorum ve her gün heyecanla hedeflerimin peşinden koşmaya devam ediyorum. Hedefi olan insanların her zaman daha başarılı olacaklarına inandım. İstediğim vücudunu elde edecek olursam bile ilk hedefim onu korumak olacak. Bu işte olumlu olmak çok önemlidir.Çünkü insan kendisini nasıl hissederse dışarıya yansıyanda odur.Olumlu olan her şeyden beslenmeye çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Sosyal ağlarda da bu konularda özellikle paylaşımlarda bulunarak insanlara beslenme, antrenman ve motivasyon sağlayarak yardımcı olmaya çalışıyorum. Aldığım olumlu tepkiler elbette benim motivasyonumu daha çok arttırıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!