‘Altın’ kazanç

Güncelleme Tarihi:

‘Altın’ kazanç
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 23:31

Hafta başında küresel piyasalardaki olumlu havanın gerilettiği altın fiyatları haftanın son gününe hızlı başladı. Ons altın 1234 liraya çıkarken Türkiye serbest piyasasında gram altının fiyatı 117 lirayı geçti. Bu artışla birlikte çeyrek altının fiyatı yükseldi ve 192 lirayı gördü.

Haberin Devamı

ALTIN yeniden zirveye oynuyor. Geçtiğimiz hafta yatırımcısını memnun eden ancak hafta başında küresel piyasalardaki iyimserlikle düşüşe geçen altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Dünya piyasalarında altının onsu 1234.4 dolara kadar çıkarken Türkiye’de serbest piyasada gram altın fiyatları 5 yılın zirvesine çıktı. Gram altın 117.43 liraya kadar yükselirken dünkü değer kazancı yüzde 1.92 olarak belirlendi.

Bu artış çeyrek altını 190 liranın üzerine cumhuriyet altınını ise 784.4 liraya yükseltti. Gün içinde ABD’den gelen verilerle dalgalanan gram altın fiyatları serbest piyasada haftayı 116.5 liradan kapattı. Kapalıçarşı’da ise çeyrek altın fiyatı günün 192 liradan, cumhuriyet altını ise 781 liradan tamamladı. Yılbaşından bugüne yani 50 günde gram altın fiyatları yüzde 18 artarken dolar yatırımcısına yüzde 1.38, Borsa İstanbul ise yüzde 1.80 kazandırdı.

Haberin Devamı

BORSA DA GERİLEDİ

Dünya borsaları ve Borsa İstanbul da dünü düşüşle geçirdi. Borsa İstanbul yüzde 0.59 düşüşle 73 bin 15 puandan haftayı bitirirken dolar serbest piyasada dün en son ... liradan işlem gördü. Son üç gündür ons altının fiyatlarındaki düşüş ve 1200 doların altına doğru gidiş Türkiye’de serbest piyasada da altın fiyatlarını geriletiyordu. Ancak dün yeniden güvenli liman altına dönüş başladı. Dünyanın büyük bireysel emeklilik yatırım fonlarından Standard Life da dün varlıklarındaki altını yüzde 4 arttırdığını açıkladı. Japonya ve Avrupa merkez bankalarının parasal genişleme ihtimalleri altındaki yükselişin en önemli nedenlerinden. Özellikle küresel büyüme endişeleriyle yılbaşından beri büyük dalgalanma yaşayan ve belirsizliklerle boğuşan para piyasalarının durumu da altındaki yükselişi tetikliyor. Bu arada dün Ukrayna’da hükümetin düşmesi de altına talebi arttırdı.
Türkiye’de ise yatırımcı altından hiç vazgeçmiyor. Dünyada ons altının 50 günlük artışı da yüzde 16.32 olarak belirleniyor. Analistlerin teknik yorumları ise altın fiyatlarının gelecek haftaya güçlü başlayabileceği yönünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!