Altın, gümüÅŸ, bronz

Londra Olimpiyat Oyunları’na katılan tüm sporcular bu üçlüye ulaşma hevesinde. Tasarımcılar da bu üç parlak malzemenin yaz halleriyle karşımızda.

Haberin Devamı

2012 Londra Olimpiyatları nedeniyle tüm dikkatler altın, gümüş ve bronz madalyalar üzerinde olunca, bu malzemelerin evdeki rolü de yeniden güçlendi. Bunu sağlayan etkenlerden biri de, bu üçlünün artık sadece klasik-lüks stillerin tekelinde olmaması. Parlak metaller ve yansıma efektli malzemeler, yarattıkları gösterişli etki nedeniyle klasik dekorasyon stillerinin çoğunda baştacı edilir; simetri, kıvrımlı hatlar, ağır ve anıtsal eşyalarla birleştirilerek neredeyse saray havasında evler yaratırdı. Ama tasarımcıların ve tasarım markalarının parlak malzemelere kucak açmasıyla farklı stillerin de yörüngesine girerek etki alanlarını çoğalttılar. Patine ve eskitme tekniği sayesinde sahil evlerinde kullanılan hafif, serin ve otantik dekorasyon tarzlarının içine bile sızdılar. Eskiden giyinirken ve dekore ederken farklı metalleri bir araya getirmek hata sayılırdı; şimdilerde ise kişiselliğe katkısı olduğu ve mekandaki katmanları zenginleştirildiği düşünülüyor. Gümüş grisi koltuklar bronz ayaklı abajurlarla tamamlanıyor; altın ve gümüş efekti aynı duvar kağıdı üzerinde buluşuyor; ham ahşaptan uzun bir yemek masasının üzerine bakır ya da bronz büyük bir aydınlatma asılabiliyor. Eskitme uygulanmış varak aynalar, pembe altın efektli aksesuarlar ve bronz antika heykeller en sade tarzlarda bile kendine yer bulabiliyor.

L’orient

Haberin Devamı

Kapalıçarşı, altın, gümüş ya da bronz ev aksesuarları için bir cennet. İç Bedesten’de yer alan L’Orient isimli bu küçük dükkân da keşfedilmeyi bekleyen hazinelerle dolu. Sahibi Murat Bilir, kültürel parçalar konusunda engin bir bilgiye sahip ve bilgisini büyük bir keyifle paylaşıyor.

Metalik karışım

Bütün mekanı altın, gümüş ve bronzla görsel bir felaket yaratmadan dekore etmek için, antik, patine, püskürtme, eskitme tekniklerinden yararlanın; kurÅŸuni gri, amber, sedef ve karamel tonlarından oluÅŸan bir renk paleti kullanın. Endüstriyel ve pastoral tarzda seçimler yaparsanız çaÄŸdaÅŸ bir görünüm elde edersiniz.Â

İlkel lüks

Natürel malzemelerle kombine ettiğiniz parlak metaller özellikle oryantal havalı yaz evlerine hoş bir görünüm verir.

Büyücü Dixon

Haberin Devamı

Aydınlatmanın XXI. yüzyıldaki büyücüsü İngiliz tasarımcı Tom Dixon, parlak metalleri en çağdaş kullanan isimlerden. Onun tasarladığı Beat, Etch, Cone, Miror Ball ya da Void serilerinden beğendiğiniz bir modeli alın; evinizin ışığını daha da parlatın.

Yazarın Tüm Yazıları