'Altın gençler' ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Altın gençler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 22:26

Üniversite sınavında dereceye giren öğrenciler, Türkiye İş Bankası’nın ‘Altın Gençler’ projesi kapsamında ödüllendirildi. Törende konuşan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: “Hayat zekilerden çok disiplinlileri ödüllendirir.”

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde okuyan da var, ODTÜ İşletme’ye giden de... Kimi Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’ni kazanmış, kimi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni... Onlar, Türkiye’nin ‘Altın Gençler’i. En iyi üniversitelerde, önemli bölümlerde okuyan 185 öğrenciyi bir salonda toplayan ise, Türkiye İş Bankası’nın bir projesi. Banka, üniversiteye girişte üstün başarı gösteren öğrencileri 1971’den bu yana ‘Altın Gençler’ kapsamında ödüllendiriyor. Bu yıl 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) 12 puan türünde ilk 25’e giren 185 öğrenci, başarı plaketinin yanı sıra 1.000 lira para ödülü ve Avrupa’da trenle seyahat olanağı sağlayan InterRail Global Pass biletine hak kazandı. Öğrencilere ödülleri önceki gün İstanbul Levent’teki İş Kuleleri’nde düzenlenen törenle takdim edildi. İş Bankası Altın Gençler’e toplamda 185 bin lira ödül dağıttı.

‘BAŞARI SÜREKLİLİK İSTER’

Haberin Devamı

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yaptığı konuşmada disiplinli çalışmanın önemine değinerek şunları söyledi: “İş Bankası olarak biz kalkınmanın temel ögesi olan eğitime destek veriyoruz. Bu uygulamayı 1971 yılından bu yana gerçekleştiriyoruz. Adı ‘Altın Gençler’ ama 1971’de, o yıllarda alanlar artık 60’lı yaşlarındalar. Aralarında bankamızda çalışmaya başlayanlar da var. Konuştuğum gençler arasında ekonomi, hukuk, işletme okuyacak olanlar var. Bizi tercih ederlerse mutlu oluruz, başarılı gençlerle iş hayatında da bir arada olmayı isteriz. 2 milyonu aşan adayın arasında böyle üstün başarıyla çıktınız. Ne kadar gurur duysanız yeridir. Başarının arkasında sabırlı, kararlı ve disiplinli çalışma yatıyor. Hayat zekilerden çok disiplinlileri ödüllendirir. Başarınızın tadını mutlaka çıkarın ama asla rehavete kapılmayın. Çünkü başarı süreklilik ister.”

ÖĞRENCİLER ANLATIYOR

Törende ödül alan öğrencilerden bazıları başarı hikâyelerini Hürriyet’e anlattı. Genç üniversitelilerin üniversiteye giriş sınavına hazırlananlara da öneriler var.


KENDİ DÜZENİNİ OLSUN

Sema Akkurt (Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi): Kendi bölümümden ilk 25’e girmedim. İngilizce bölümünde 11’inci oldum. Kendi alanımdaki derslere çalıştım ama İngilizce hayatımda hep oldu. İngilizce film izliyordum, kitap okuyordum. O yüzden zor olmadı. Sınava hazırlık sürecinde çok stres yaşadım. Sınava hazırlananlara da tavsiyem herkesin kendine özel bir düzeni olsun.

STRES YAPMAYIN

Haberin Devamı

Anıl Baran Doğan (Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği): LYS Dil’de ‘Fransızca’da 1’inci oldum. Çok çalıştım. Geç uyudum, erken uyandım. Çalışarak başarıya ulaşılır. Bu biraz da sınav anına bağlı tabi. Sınav anında stresli olmayın. Bunun için kendinizi rahatlatacak aktiviteler yapın.

BİRAZ DİŞİNİZİ SIKIN

Büşra Çap (ODTÜ İşletme Fakültesi öğrencisi): Üniversiteye hazırlık kolay olmadı. Ama bittikten sonra insan çok zor yanlarını hatırlamıyor. Biraz dişlerini sıktıksınlar sonra her şey çok güzel olacak.

BİR SENE FEDAKARLIK

Sabahattin Erişen (Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi): Sınava hazırlanırken çok çalıştım. Bir sene sınav için fedakârlık yapınca oluyor. Özellikle son 9 ayda çalışınca başarı geliyor.

HEDEF KOYSUNLAR

Haberin Devamı

Rabia Melike Özcan (İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi): Sınava hazırlananlara kendilerini tanımalarını, ona göre hedefler koymalarını tavsiye ediyorum. 

BAKMADAN GEÇME!