Altın fiyatlarında son durum!

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 10:13

Altın Nafta açıklaması ve BOJ sonrası düştü Altın, Trump'ın Nafta'yı hemen durdurmayacağının açıklanması ve Japonya Merkez Bankası'nın politikasını değiştirmemesi ile düştü.

Haberin Devamı

Altın fiyatları, Beyaz Saray'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı (Nafta) "içinde bulunduğumuz dönemde" durdurmayacağını söylemesi ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) beklendiği gibi teşvik programını ve faizleri değiştirmemesi ile birlikte düştü.

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,265.88 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 11:25'te 1,266.60 dolara geldi.

Trump Çarşamba günü Kanad Başbakanı Justin Trudeau ve Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ile görüştü ve Nafta'yı hemen durdurmama, ancak bunun yerine, anlaşmanın her üç ülkenin de faydasına yeniden müzakere edilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Başkan Trump'ın Nafta'dan hemen çıkmayacağının bu sabah açıklığa kavuşması, piyasada riski ılımlı bir şekilde düşürdü," dedi ve "Bu durum altındaki kazançların bir kısmının geri alınmasına neden oldu, ancak Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesi halen altın bir miktar destek buluyor" şeklinde görüş bildirdi.

Haberin Devamı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilileri, Perşembe günkü toplantıda, politika değişikliğine gidilebiledceği konusunda pek fazla işaret vermedi. Dikkatler, Başkan Mario Draghi'nin olağandışı teşvik programından çıkışın görüşülmeye başlandığına ilişkin işaret verip vermeyeğinde olacak.

BOJ bugün sona eren iki günlük toplantısında gösterge faizleri değiştirmedi ve teşvik programında değişikliğe gitmedi.

Pan, "BOJ toplantısından çıkan sonuç, para politikasının değişmemesi ve enflasyon beklentilerinin düşürülmesi ile birlikte piyasa beklentilerine paraleldi, bu yüzden fazla tepki gelmedi" dedi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.3 yükselerek 282.85 yuana çıktı. Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Haziran vadeli altın kontratları yüzde 0.2 artak gram başına 283.05 dolara çıkarken, Haziran vadeli gümüş yüzde 0.1 düşerek kilogram başına 4,115 yuana ulaştı.

Haberin Devamı

Uluslararası piyasalarda, spot gümüş Çarşamba günü ons başına 17.3275 dolar ile beş haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.1 daha gerileyerek 17.4776 dolara indi. Platin ve palladyum fazla değişmeyerek sırasıyla ons başına 950.15 dolar ve 811.58 doalrda kaldı.

BAKMADAN GEÇME!