Çeyrek altın ne kadar oldu? İşte, altın fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek altın ne kadar oldu İşte, altın fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2017 15:01

Altın fiyatları hafta sonunda da vatandaşların merak ettiği konuların başında geliyor. Hem altın yatırımcıları hem de çeşitli sebeplerle altın alacak olan vatandaşlar, fiyatları araştırıyor. Kapalıçarşıda 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 1,40 artışla 145,20 liradan tamamladı. Cumhuriyet altını 971,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı yüzde 1,40 yükseldi. Peki, Çeyrek altın ne kadar oldu? İşte, altın fiyatlarında son durum!

Haberin Devamı

Altın fiyatlarının düşüşe geçmesi yatırım altınlarına olan ilgiyi arttırdı. Çeyrek altın fiyatları bir dönem 240 liranın üzerine çıkarken dün piyasa kapanışında düşüş gösterdi. Peki altın fiyatlarının son hali ne? İşte çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum!

Kapalıçarşıda 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 1,40 artışla 145,20 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, haftanın son işlem günündeki kapanışta çeyrek altın 238,00 lira, Cumhuriyet altını 971,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 1,40 yükselişle 145,20 liradan işlem gördü.

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, altın fiyatlarının düşüşe geçmesinin piyasaya ivme kazandırdığını söyledi. Altın, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki faiz artışına ilişkin beklentilerin güçlenmesine karşılık siyasi risklerden dolayı gelen güvenli alımlarla bant seyri gösterdi. Altının gram fiyatı, 142,3 liraya kadar geriledi. Bu düşüş kuyumcuları da sevindirmeye yetti.

Haberin Devamı

Altın alımı arttı
Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, tasarruf altını alımlarında yoğun bir talep olduğunu söyledi. Altın fiyatlarındaki düşüşün piyasaya ivme kazandırdığını belirten Başman, “Takı olarak satılan altınlarda bir artış veya azalış olmadı. Fakat tasarruf anlamında satılan gram, çeyrek, yarım ve Cumhuriyet altınları alımında bir artış var. İçi dolu olarak tabir ettiğimiz altınlarda da artış şuanda mevcut. Vatandaş yatırım yapmak için her fırsatta altın alıyor” dedi.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde kuyumcuların yoğun olarak satış yaptıklarını da belirten Başman, piyasanın biraz daha hareketlenmesi için beklenilmesi gerektiğini ifade etti.

Altın kiralanıyor

Düğünlerde gelin veya damat tarafındaki ailelerin kuyumculardan altın kiraladığını da kaydeden Oğuz Başman, şunları söyledi:

“Vatandaş tanıdığı kuyumcuya geliyor durumunu anlatıyor. Kuyumcu istediği altınları vatandaşa veriyor. Düğünde vatandaş altınları takıyor isteğini yerine getiriyor. Birkaç gün sonra vatandaş altınları geri alıp kuyumcuya götürüyor. Kuyumcuda sadece el emeği işçiliğini alıp daha sonra altınları temizleyip vitrinine koyuyor. Bu durum çok rastladığımız bir olay değil. Yüzde 10’luk bir kesim sadece bunu yapıyor.”

Haberin Devamı

Fiyatta indirim
Başman, çeyrek altının 235 liradan satışa sunulduğunu bu fiyatın vatandaşların alım durumuna göre düşürülebileceğini belirterek, “Çeyrek altın fiyatı 233 TL’ye düşebilir. Gram altın fiyatı ise 142 TL şu anda. Odamızın belirttiği fiyatlar var. Vatandaşların aldığı altın adedi kadar az bir indirim yapma olanağımız var” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!