Gram ve çeyrek altın ne kadar? 14 Ekim altın fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Gram ve çeyrek altın ne kadar 14 Ekim altın fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 10:16

Altın fiyatları, 14 Ekim Cumartesi günü yatırımcılar tarafından araştırılmaya başlandı. Hediyelik olarak satın almak isteyen kişilerin yakından ilgilendiği gram ve çeyrek altın fiyatları ise bir önceki güne göre değişkenlik gösteriyor. Peki, bugün altın fiyatları ne kadar oldu? İşte, merakla araştırılan gram ve çeyrek altın fiyatlarında son durum

Haberin Devamı

Altın fiyatlarının güncel durumu merak konusu oldu. Haftanın son işlem gününde yatırımlarını akıllıca şekillendirmek isteyen vatandaşlar, özellikle çeyrek ve gram altının fiyatını sorguladı. Dün, alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, gün içinde en yüksek 152,8 lirayı görmesi sonrası önceki kapanışa göre yüzde 0,22 değer kazanarak günü 151,9 liradan tamamladı. Peki 14 Ekim Cumartesi günü alış ya da satış yapacakların merak ettiği şu an çeyrek ve gram altın ne kadar?

Altının gramı 152,4 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 251, Cumhuriyet altını 1.025 liradan satılıyor. Altının gram fiyatı, 152,4 lira seviyelerinde dengelendi.

Dün, alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, gün içinde en yüksek 152,8 lirayı görmesi sonrası önceki kapanışa göre yüzde 0,22 değer kazanarak günü 151,9 liradan tamamladı.

Haberin Devamı

Altının gram fiyatı, 10.15 itibarıyla yüzde 152,4 liradan alıcı bulurken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 251 lira, Cumhuriyet altını da 1.025 liradan satılıyor.

Küresel piyasalarda doların değer kaybetmesinden pozitif etkilenen altının ons fiyatı ise hafta başından beri devam eden yükselişini bugüne de taşıdı. Altının ons fiyatı, Asya piyasalarında 1.300 doları test etmesinin ardından şu dakikalarda 1.303 dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, küresel piyasaların bugün ABD'de açıklanacak eylül ayı enflasyon verilerine odaklandığını söyledi.

Memiş, önceki gün açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının ardından doların küresel piyasalarda değer kaybettiğini ve bunun da altının ons fiyatını desteklediğini ifade etti.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin gerilediğine dikkati çeken Memiş, altının ons fiyatında 1.300 dolar seviyesinde kar satışlarının etkisini artırabileceğini, gram altında ise 150,50-152,50 lira bandının takip edileceğini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!