Altın fiyatları ne kadar oldu? Kritik uyarı: Altında yeni rekorlar bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları ne kadar oldu Kritik uyarı: Altında yeni rekorlar bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 14:07

Altın fiyatlarının son durumu yatırımcılar tarafından takip edilirken; uzmanlar, şu anda 162 lira seviyesinde seyreden gram altın ile ilgili uyarıda bulundu. Ekimdeki yüzde 5,6'lık getirisini bu aya da taşıyan gram altın, kasımın başından bu yana yüzde 4,8 getiri elde etti. Peki altın fiyatları en son ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatı düştü mü? İşte altın fiyatlarındaki son durum!

Haberin Devamı

Altın fiyatları özellikle son bir aylık artışın ardından yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte çeyrek altın ve gram altın fiyatları da değer kazandı. Peki Çeyrek altın ve altın gram fiyatı en son ne kadar oldu? İşte altın piyasasında son durum

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 162,20 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 1.086,00 lira oldu.

Altının gramı 163 liranın üzerinde. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 163,4 lira seviyelerinde dengelendi. Dün 164,2 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören gram altın, öğleden sonra dolar kurundaki gerilemeye paralel kazançlarını geri vererek günü önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde 162,9 liradan tamamladı.

Haberin Devamı

Gram altın, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 163,4 lira seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 269, Cumhuriyet altını 1.095 liradan satılıyor. Dünkü yüzde 0,94'lük yükselişin ardından bugün negatif seyreden altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,1 değer kaybıyla 1.290,15 dolardan işlem görüyor.

ANLIK ANLIK FİYATLARI

GRAM 170 TL'Yİ GEÇEBİLİR

İntegral Yatırım Araştırma Uzman Yardımcısı Aylin Cevizci, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, gram altının bu performansının arkasında TL'nin dolar karşısındaki değer kaybının olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Altının performansı tedirgin edici bir durum. Çünkü altın ithalatçısı bir ülkeyiz. Hem TL değer kaybederken hem de altın fiyatlarının ons ile şekillendiğini göz önüne alırsak 'gram altında alım fırsatı için tren kaçtı mı' sorusu akla geliyor. Şunu fark ediyoruz ki; 'gram altın alınır mı satılır mı' sorusuna artık Dolar/TL hareketine bakarak yanıt verir olduk."

Dolar/TL 'nin 4 TL seviyesinden uzak olmadığını, böyle bir durumda ons altının 1.280-1.295 dolar dar bant aralığında işlem göreceği göz önüne alındığında gram altının 165-167 liraya doğru gitmesinin muhtemel olduğunu kaydeden Cevizci, dolar kurunun yükselişini koruması durumunda altının gramının 170 TL seviyesine yaklaşabileceğini bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!