Çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu? - 10 Mayıs altın fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu - 10 Mayıs altın fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 08:02

Altın fiyatları bu hafta yatırımcısını üzen bir gerileme yaşadı. Dün altın fiyatlarındaki düşüş çeyrek altın fiyatlarını da etkiledi. Altın yatırımcısının en çok talep gösterdiği ürünlerden olan çeyrek altın, piyasada en çok takip edilen altın çeşidi. Peki Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum

Haberin Devamı

Çeyrek altın fiyatları, altın fiyatlarının dalgalanması ile birlikte fiyatında sıkça değişikliğe uğruyor. Altın yatırımcısının en çok takip ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın, fiyatları ile bu geçtiğimiz hafta yatırımcısının yüzünü güldürmüştü. Peki Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarındaki son durum ve çeyrek altın fiyatları

Dün altının ons fiyatındaki düşüşün etkisiyle yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek 119,20 liraya kadar gerileyen altının gram fiyatı günü 119,60 liradan tamamlamıştı. Bugün dolar kurundaki sakin seyrin de etkisiyle 120 liranın altında dengelenen altının gram fiyatı gün içinde en düşük 119,25 lirayı gördü.

Altının ons fiyatı, dün en yüksek 1.289 doları görmesinin ardından sert bir şekilde düşüşe geçmiş ve günü yüzde 1,9 azalışla 1.264 dolardan tamamlamıştı. Bugün Asya piyasalarında yaklaşık 2 haftanın en düşük seviyesi olan 1.259 doları gören altının ons fiyatı, gelen tepki alımlarıyla şu dakikalarda 1.266 dolar seviyesinden alıcı buluyor. Analistler, dolar endeksindeki yükseliş eğiliminin sınırlı da olsa devam ettiğine dikkati çekerek, altının ons fiyatının 1.260 dolar desteğinin kırılması durumunda düşüşün ivme kazanabileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Altının onsunda 1.260 doların altında 1.255 ve 1.230 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, gram fiyatında ise 119 lira seviyesinin kısa vadeli teknik görünüm açısından kritik öneme sahip olduğunu dile getiriyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 196 liradan, Cumhuriyet altını 800 liradan satılıyor.

ALTIN FİYATLARINI SAATLİK TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Altının gramı ise cuma günü dolar kurundaki sert yükselişin etkisiyle 121,99'a yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördükten sonra, bugün kar satışları ile kazançlarının bir kısmını geri vererek 120 lira seviyelerinde seyrediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının bu hafta, önceki haftaya kıyasla daha sakin bir seyir geçirmesini beklediklerini belirterek, "Bu hafta altının gram fiyatının 118-121 lira aralığında işlem görmesini bekliyoruz. 118 lira seviyesi aşağı yönlü kırılırsa düşüşler hızlanabilir diye tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 198 liradan, Cumhuriyet altını 807 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

Çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu - 10 Mayıs altın fiyatları

Altının ons fiyatı, yeni haftanın ilk gününde yüzde 1'e yakın değer kaybederek, 1.280 dolar seviyelerinden alıcı buluyor. Cuma günü 1.296 dolara kadar yükseldikten sonra haftayı 1.288 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, yeni haftaya düşüşle başladı. Altının onsu, Asya piyasalarında en yüksek 1.288 doları görmesinin ardından düşüşe geçerek şu dakikalarda yüzde 0,75 azalışla 1.278 dolar seviyelerinde dengelendi.

Altın fiyatları  24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 120,20 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 805,00 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 120,20 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 805,00 lira oldu. 

Haberin Devamı

Altın fiyatları dolardaki yüksek seyrin de etkisiyle Mart ayından bu yana en keskin düşüşü yaşayarak bir buçuk haftanın en zayıf seviyesine geriledi. Spot altının ons fiyatı erken saatlerde 1,259.51 dolara kadar gerilemesinin ardından hafif toparlanarak 1,264.07 dolardan işlem gördü. 

Altının gramı ise cuma günü dolar kurundaki sert yükselişin etkisiyle 121,99'a yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördükten sonra, bugün kar satışları ile kazançlarının bir kısmını geri vererek 120 lira seviyelerinde seyrediyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının bu hafta, önceki haftaya kıyasla daha sakin bir seyir geçirmesini beklediklerini belirterek, "Bu hafta altının gram fiyatının 118-121 lira aralığında işlem görmesini bekliyoruz. 118 lira seviyesi aşağı yönlü kırılırsa düşüşler hızlanabilir diye tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 198 liradan, Cumhuriyet altını 807 liradan satılıyor.

BAKMADAN GEÇME!