Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? - 24 Mayıs altın fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu - 24 Mayıs altın fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 10:11

Altın fiyatlarında bugün gram fiyatı 120 lira civarında seyrediyor. Altın yatırımcısının en çok talep gösterdiği ürünlerden olan Çeyrek altın fiyatları da geçtiğimiz haftalarda tarihinin en üst limitlerini gördü. Peki Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? işte altın fiyatlarında son durum ve çeyrek altın fiyatları

Haberin Devamı

Altın fiyatları son 1 aylık zaman diliminde yatırımcısını mutlu ediyor. Çeyrek Altın fiyatları yatırımcılar tarafından en çok takip edilen altın çeşitlerinden biri olmayı sürdürüyor. Vatandaşlar çeyrek altın fiyatlarının takibini artık anlık gerçekleştiriyor. Peki Çeyrek Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum ve çeyrek altın fiyatları

Altının gramı 120 lira seviyelerinde.. Altının gram fiyatı, yüzde 0,2 artışla 120 liradan alıcı buluyor. Geçen hafta 123,52 lirayla tarihi zirvesine yükselen altının gramı, ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının ardından altının ons fiyatındaki sert düşüşle gerileyerek haftayı 119,81 liradan tamamlamıştı. Yeni haftanın ilk işlem gününde 120 lira seviyelerinde dalgalanan gram altın, saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 yükselişle 120,10 lira seviyelerinde seyrediyor.

Haberin Devamı

Altının ons fiyatı ise geçen hafta Fed tutanaklarının ardından 1.281 dolar seviyelerinden 1.244 dolara kadar gerilemişti. Geçen haftayı 1.252 dolardan tamamlayan ons altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yatay seyirle 1.252 dolardan alıcı buluyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçen hafta açıklanan Fed tutanaklarının ardından emtia fiyatlarında sert düşüşler yaşandığını belirterek, emtia fiyatlarında yaşanan düşüşlerden olumsuz etkilenen altın fiyatlarının bu hafta yön arayışına devam edeceğini ifade etti.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ?

Memiş, bu hafta daha çok yurt içi gelişmelerin takip edileceğini aktararak, "Ak Parti Genel Başkanının Binali Yıldırım olması piyasalarda nasıl bir fiyatlama oluşturacak gözlemlemeye devam edeceğiz. Ancak Binali Yıldırım piyasalar tarafından tanınan bir isim olduğu için herhangi bir olumsuz fiyatlama beklemediğimizi belirtmek isteriz. Piyasalar için yeni kabinenin merak konusu olduğunu düşünüyoruz. Yeni Başbakan, ekonomi kurmaylarını kimlerden oluşturacak? Yabancı yatırımcılar bu isimlere nasıl tepkiler verecek? Kısa bir zaman içinde bu sorularında yanıtını hep beraber almış olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Bu hafta piyasalar için önemle takip edilecek diğer bir gelişmenin ise yarın gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısı olacağını dile getiren Memiş, "TCMB'nin koridorun üst bandında 25 baz puan bir indirime gitmesini bekliyoruz. TCMB'nın bu kararından sonra 2016 yılı için faizlerde başka bir indirime gitmesini beklemiyoruz. Merkez Bankası'nın bu kararı dolar kuru üzerinde bir dalgalanma yaşatabilir" yorumunu yaptı. Kapalıçarşı'da 10.45 itibarıyla çeyrek altın 197 liradan, Cumhuriyet altını ise 802 liradan satılıyor.

Altın 5 yılda yüzde 60 kazandırdı

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu: "2011 yılının mayıs ayında 76 lira olan altının gramı şimdi 122 lirayı aştı" "Altın son 5 yılda yüzde 60 değer kazandı"

Haberin Devamı

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, 2011 yılının mayıs ayında 76 lira olan altının gramının son 5 yılda yüzde 60 değer kazandığını söyledi. Çavuşculu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda altının gram fiyatının 122 lirayı aştığını, çeyrek altının ise 200 lira olduğunu belirterek, altın fiyatlarında kısa vadede büyük bir artış beklemediklerini ifade etti. Altının tasarruf için her zaman "güvenli liman" olma özelliği taşıdığını dile getiren Çavuşculu, "2011 yılının mayıs ayında 76 lira olan altının gramı şimdi 122 lirayı aştı. Altın son 5 yılda yüzde 60 değer kazandı" dedi.

"Yeni sezona on binlerce modelle girdik"

Çavuşculu, okulların kapanmasıyla artan düğün, sünnet ve nişan törenlerinin altın piyasasını hareketlendireceğine işaret ederek, bu konuda gerekli hazırlıkları yaptıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Yeni sezona on binlerce modelle girdiklerini vurgulayan Çavuşculu, "Bizim için her gün yeni bir başlangıç. Moda öyle hızlı ilerliyor ki tasarımlarımızı sürekli yenilemek, çeşitlendirmek zorundayız. Sadece bir gün içinde gelecek taleplere göre özel tasarımlı takılar hazırlayabiliyoruz." diye konuştu.

Çavuşculu, düğün sezonu için yapılan alışveriş alışkanlıklarında da son 5 yılda değişimler olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Eskiden pırlanta müşterimizi kapıda tanırdık. Giyiminden, aksesuarlarından, üzerindeki kürkten. Şimdiyse toplumun büyük kesiminin pırlanta için alım gücü var. Beş yıl önce düğün alış verişlerinde pırlanta tek taş nadiren satılıyordu. Artık alyansın yanında tek taş olmazsa olmazlar arasında. Zümrüt, yakut gibi farklı taşlı setler önceden çok tercih edilmezken artık çok popüler."

Haberin Devamı

Gramın dörtte biri ölçeğindeki altınların hediyelik olarak satışa sunulduğuna dikkati çeken Çavuşculu, bu tür hediyelerin maddi karşılığının bulunmadığını, dolayısıyla alıcısını yanılttığını söyledi.

Kuyumcuların insanların en özel ve mutlu günlerine şahitlik ettiklerini belirten Çavuşculu, aynı zamanda "kara gün" dostu olduklarını, zor zamanda insanların tasarruf ettikleri altınları bozdurmak için de kendilerine geldiğini dile getirdi. Çavuşculu, tasarruf etmek isteyenlere işçiliği fazla olmayan bilezik ya da çeyrek altın almaları tavsiyesinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!