Altıeylül'de okula gidemeyen çocuklar için proje başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Altıeylülde okula gidemeyen çocuklar için proje başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 10:28

Altıeylül'de okula gidemeyen çocuklar için proje başlatıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Altıeylül ilçesinde hayata geçirilen 'Artık okuldayım' projesiyle okula gitmeyen çocuklar tespit edilerek öğrenimlerine devam etmeleri sağlanacak.
Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde okula gidemeyen çocukların eğitimlerini sürdürebilmesi için, 'Artık Okuldayım' projesi başlattı. Altıeylül Gelişim Merkezi'nde (ALGEM) yapılan tanıtım töreninde projenin sorumluluğunu üstlenen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun eşi Didar Kafaoğlu, ilçede 13'ü Suriyeli 166 çocuğun öğrenim göremediğini açıkladı. Bu durumdaki çocukların eksikliklerinin giderilmesi, daha fazla çocuğa ulaşılması, proje kapsamının genişletilmesi, okullaşmalarının sağlanması için gerekli girişimlerin yapıldığını anlatan Kafaoğlu, okula gidemeyen, 36 ilkokul, 85 ortaokul, 45 lise öğrencisinin, yüzde 70'inin kız öğrenci olduğuna dikat çekerek, "Yüzde yüz okuyan, üreten Altıeylül için, okul çağındaki çocuklarımızın okullaşmasının sağlanması son derece önemlidir. Altıeylül ilçemizde başlayacak, 'Artık Okuldayım' projesi ile ekonomik sebepler ve diğer sebepler nedeniyle okula devam edemeyen çocuklarımızın ve başta ilçemizde bulunan Suriyeli çocukların okullaşmasını sağlayacağız. 153 öğrencimiz ve 13 Suriyeli çocuk olmak üzere 166 öğrencimiz, projenin hedef kitlesini oluşturmaktadır. Bu çocuklarımızın yüzde 70'i kız öğrencilerimizdir. Bu yüzden projemizin iki çarpıcı sloganından biri, 'her gün bir öğrenci okula', diğeri, 'kızım benim servetim, okuması her şeyim' sloganıdır. Kadınlarımızın en temel haklarından biri şüphesiz eğitim hakkıdır. Öğrencilerimizin okullaşması sağlanarak, ülkemizin 2023 hedeflerine katkı sağlamasının yanında, okul terklerinin de azaltılması hedeflenmektedir. Arık Okuldayım Projesi ile veli ziyaretleri yapılıp, çocuklarımız tekrar okula kazandırılacaktır" dedi.
"SEFERBERLİK İLAN ETTİK"
Artık okuldayım projesinin hedefinin, kız çocuklarının okumasıyla ilgili olduğuna dikkat çeken Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, okumayan çocukların ailelerinin tamamına ev ziyaretleri gerçekleştirip, niçin okula devam edemediklerini araştıracaklarını kaydetti. Çelik, "Gittiğimiz yerlerde eğitim hakkının vazgeçilmez bir hak olduğunu anlatacağız. Burada zorlamayla bir yere varamayız, gönüllere dokunmamız lazım. Gittiğimiz bazı yerlerde çocuklar kanepelerin altına saklanıyor. Çocuk kendini gizliyor. İşte burada gönüllere, dimağlara dokunmamız ve eğitim hakkının vazgeçilmez olduğunu kişilere anlatmamız gerekiyor. Bu nedenle seferberlik ilan ettik ve bu çocukları topluma kazandıracağız. Projemiz gereği şubat ayı sonuna kadar 166 ailenin tamamına ulaşacağız. Sayısal verilerimiz yüzde 70-80 oranında bu çocukların okula devamlarını sağlamak olacak. Yüzdelik oranımız düşük olursa, tekrar girişimde bulunup, 2017-2018 eğitim öğretim yılında bu sürekli devamsız olan öğrencilerin oranını çok daha aşağılara çekeceğiz" diye konuştu.
OKUL ÇANTALARI HAZIR
AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, şehrin göbeğinde olmalarına karşın okula devam edemeyen çocukların araştırma konusu olduğunu belirterek, "Okula gidemeyen çocuklarımızın, kiminin kılık kıyafete, kiminin ekonomik desteğe, kiminin servise, kiminin okul malzemesine ihtiyacı var. Tabii ki milli eğitimimiz bunu takip ediyor, ama yeterli olamıyor. Yerel yönetimlerle, sivil toplum örgütleriyle yeni bir sinerji oluşturmak gerek. Bununla ilgili olarak web sitemiz olacak, yapılan çalışmalar orada yayınlanacak ve toplumun dikkati çekilecek. Bütün toplum bu 166 evladımızın okula gitmesi noktasında gayret sarf edecek. Yaptığımız bu projenin sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşacağız. Okula başlayacak yavrularımız için okul çantaları hazırladık ve çantaların içinde her türlü kırtasiye malzemeleri de mevcut. Bunun yanında bu çocukların diğer ihtiyaçları da tespit edildikçe yerine getirilecektir" dedi.

Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!