ALTİD Başkanı Sili: Önümüzdeki aylarda veriler daha da netleşecek

Güncelleme Tarihi:

ALTİD Başkanı Sili: Önümüzdeki aylarda veriler daha da netleşecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 09:59

ALTİD Başkanı Sili: Önümüzdeki aylarda veriler daha da netleşecek

Haberin Devamı

 

Engin ANAK/ALANYA, (DHA) - ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Önümüzdeki aylarda veriler daha da netleşecek ve turizmin içinde bulunduğu durum rakamlarla çok daha belirgin hale gelecek" dedi.

ALTİD Yönetim Kurulu üyeleri, Turizmci Serdar Gür'ün başkanlığını yaptığı Alara Turizm Yatırımcıları Derneği (ALTUYAB) üyeleriyle Q Premium Resort Otel'de bir araya geldi. Başkan Gür'ün açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda turizm sezonunun değerlendirmesi ve mevcut durumdan en az zararla nasıl çıkılabileceği tartışılarak, sonucun Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) gündemine taşınması ve ilgililere iletilmesi kararlaştırıldı.

'SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BİRLİKTE HAREKET ETMELİDİR'

Toplantıda konuşan TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, sektörün içinde bulunduğu durumun bakanlık nezdinde daha güçlü ifade edilebilmesi için sektör temsilcilerinin birlikte hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Başkan Sili, "Önümüzdeki aylarda veriler daha da netleşecek ve turizmin içinde bulunduğu durum rakamlarla çok daha belirgin hale gelecek. Bizler birlikte hareket ederek kendimizi doğru bir şekilde ifade edemezsek bağlı sektörler ve esnaf da dahil olumsuz sonuçlara katlanmak durumunda kalırız. Yerinde ihracat anlamında ciddi bir döviz girdisi sağlayan ve birçok sektörü doğrudan etkileyen turizm sektörü bir an önce devlet politikası olarak ele alınmalı ve daha da fazla desteklenmeli" diye konuştu.

Toplantıda ayrıca Avrupa'da yaşanan mülteci krizinin turizme etkileri, Her şey Dahil (HD) Sistemi, İskandinav turistin apart otellerden HD 5 yıldızlı turistik tesislere yönelmesi, turizmci milletvekili sayısının arttırılması gerekliliği, ÖTV'nin rakip ülkelerde uygulanan oranlara çekilmesi, enerji desteği, maliyetinin altında rakamlarla satış yapan turistik tesislerin denetlenmesi, haksız rekabetin ortadan kaldırılması ve akademik kanattan çalışmalara destek alınması konuları da görüşüldü.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!