GeriSeyahat Altı sinema üstü balık
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Altı sinema üstü balık

Altı sinema üstü balık

Kodaman Sokak'ta Mim Plaza'da, Movieplex Sineması'nın üstünde açılan Saros Balık Lokantası'nda 45 çeşit deniz ürünü ve balık bulunuyor. Civara paket servis yapılıyor.

Öğlen veya akşamları Nişantaşı'nda fast food türü yemeklerden sıkılanlar için Saros Balık Lokantası değişik bir alternatif. Geçtiğimiz Eylül ayında Nişantaşı Movieplex Sineması'nın da bulunduğu Mim Plaza'da üst katta açılan lokantanın duvarlarını sualtı fotoğrafçısı Alptekin Baloğlu'nun Kızıldeniz'de çektiği fotoğraflar süslüyor. Ayrıca Baloğlu'nun ‘‘Sualtından Yansımalar’’ isimli kitabı da geliri Çapa Basınç Odası yapımına aktarılmak üzere satılıyor.

Lokantanın sahibi Recep Ocandan, sıradan balık restoranı olarak çalışmadıklarını özellikle belirtiyor.

İstanbul'da mönüsünde sadece deniz ürünü bulunan sayılı lokantalardan biri olduklarını belirten Ocandan ‘‘Burayı balığı öylesine yiyenler için değil, benim gibi balığı ve yaşamayı çok seven insanlar için açtım’’ diyor.

Mönüde 45 çeşit deniz ürünü ve balık bulunuyor. Denizle ilgisi olmayan bir yemek yok. Müşteriler tarafından en çok sevilen yemekler, sebzeli balık çorbası, hamsi kağıt, pisi parmak ve fırında helva tatlısı.

Öğlenleri daha çok işadamlarının tercih ettiği Saros Balık Lokantası'nın akşamki müşterileri ise kadınlardan oluşuyor. Lokantanın mutfağı açık, müşteriler balığın pişirilişini, mutfağın içini olduğu gibi görebiliyorlar.

Açık mutfak

Balıklar lokantanın sahibi Recep Bey tarafından alındığı için fiyatlar dışarıya göre ucuz. Haftasonları amatör olarak avlanmaya Saros'a gittiği ve orayı çok sevdiği için lokantanın adını Saros koyduğunu söyleyen Recep Ocandan, lokantasına gelen herkesin seçtiği balıkla karnının doyması gerektiği için porsiyonlarını ona göre hazırladıklarını belirtiyor.

Saros Balık Lokantası, her gün 11.00-23.00 saatleri arasında açık. Öğlenleri işyerlerine, akşamları ise evinde balık kokusu duymadan balık yemek isteyenler için paket servis var.

Deniz ürünleri ve balık fiyatları, 1 milyon 500 bin ile 6 milyon arasında değişiyor. Akşamları mumlarla süslenen lokantada Rum müzikleri ve Yunan sirtakileri çalıyor.

False