Altay'ı 10 dk.'da devirdi

Güncelleme Tarihi:

Altayı 10 dk.da devirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 15:00

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Bursaspor, Altay'ı İzmir Alsancak Stadı'nda 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasına adını yazdıran ilk takım olan yeşil beyazlı ekipte goller, 81. dakikada N'Diaye ve 90. dakikada Batalla'dan geldi.

Stat: Alsancak
Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Serkan Akçer, İlyas Emektar
Altay: Ali, İsa, Ahmet, Hüseyin, Metin (Dk. 84 Abdullah), Erdal, Yakup (Dk. 62 Sercan), Hüseyin, İsmet, Aykut, Halil (Dk. 77 Abdulkadir)
Bursaspor: Harun, Ozan, Ömer, Hakan (Dk. 46 Gökçek), Murat, Musa (Dk. 46 Pinto), Okan (Dk 70 Batalla), Ndiaye, Serdar, Forsell, Sestak
Goller: Dk. 81 Ndiaye, Dk. 90 2 Batalla
Sarı kart: Dk. 17 Musa, Dk. 84 Batalla (Bursaspor), Dk. 76 Ahmet, Dk. 79 Aykut (Altay)
Kırmızı kart: Dk. 90 2 Erdal (Altay)

BURSASPOR CEPHESİ

Ziraat Türkiye Kupası'nda Altay'ı 2-0 yenerek gruplara kalmayı başaran Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam, “Zemin şartları çok kötüydü. İki takım için de güzel bir futbolun ortaya konmasına engel oldu” dedi.

Haberin Devamı

Karşılaşma sonrası basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Sağlam, yağmur nedeniyle ağırlaşan zeminin futbol kalitesini olumsuz etkilediğini belirtti.

Sağlam, “Zemin şartları çok kötüydü. İki takım için de güzel bir futbolun ortaya konmasına engel oldu. Oyun kalitesiyle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Beklentimiz maçı kazanıp gruplara kalmaktı, bunu başardığımız için takımımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bursaspor takımından Musa Çağıran ise saha koşulları nedeniyle istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını, ancak maçı kazanarak gruplara kaldıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Geçen yıl finalde kaybetmiştik, bu sene inşallah kupayı almak istiyoruz” dedi.

ALTAY CEPHESİ

Altay Teknik Direktörü Turgut Uçar da maçın 80 dakikasında Bursaspor'un net bir pozisyonunun olmadığını, yenilmelerine rağmen iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Altay'ın kupa geleneği olan bir takım olduğunu kaydeden Uçar, şöyle konuştu:

“Gruplara kalmamız önemliydi. Ancak başaramadık üzgünüz. Onların gücünü, haddimizi bilerek oynadık. İyi mücadele ettik. Tur elimize kadar geldi. Net pozisyonlarımız vardı. Duran toptan yediğimiz golle şansımızı yitirdik. Deneyim eksikliğimiz var. Maçı oraya kadar getirip gol yemememiz lazımdı.”

Haberin Devamı

Uçar, takım kaptanı Erdal'ın maçın bitmesinin ardından hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesinin kendilerini üzdüğünü ve sinirlendirdiğini belirterek, “Erdal'ın sinirlerine hakim olması gerekiyordu. Onun tecrübesinde bir oyuncunun, bunu yapmaması gerekiyordu. Bundan ders alması gerekiyor” dedi.

Altay takımından Sercan da, mücadele etmelerine rağmen maçı kazanamadıklarını, takım olarak zor bir dönemde olduklarını ve iyi oynamayı sürdürerek düzlüğe çıkmayı umduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!