Altay savaş açtı

Güncelleme Tarihi:

Altay savaş açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

TESCİLE İTİRAZ Altay yönetimi, liglerin tescilini iptal ettirmek için Devlet Denetleme Kurulu ve Başbakanlık Teftiş Kurulu'na başvurdu. Kulüp Avukatı Ozan Talu, Futbol Federasyonu'nun yaptığı kanunsuzlukların basında yer aldığını belirterek, ‘‘İstanbul-Adana maçı için şike iddiaları var’’ diye konuştu.

ŞİKE İDDİALARI Federasyon'un iddiaları soruşturmamasının yasalara göre suç olduğunu vurgulayan Talu, ‘‘Hiçbir şey yapılmadığı için iki kulüp şaibe altındayken ligler tescil edildi. İstanbul maçında da Antalya, genç Fatih'i, bir yıllık süreyi doldurmadan oynattığı gerekçesiyle üç puanı silindi’’ dedi.

TARTIŞILAN KARAR 1981 doğumlu Fatih'in 1 sezondur Antalya'da olduğunu belirten Talu şöyle konuştu: ‘‘Antalya sahaya 17 kişi çıktı ve Fatih'in oynama zorunluğu yoktu. Federasyon, bir sezonu 365 gün olarak değerlendirdi. Kuruldan 5 kabul, 5 ret oyu çıktı. Haluk Ulusoy'un oyuyla Antalya'nın 3 puanı silindi.’’

KANUN DIŞI Talu, ‘‘Kulüpler Birliği'nin, (Puanı silin, ama İstanbul'a vermeyin. Çünkü yenildi) uyarısı diktate alınmadı. Bu karar, ligin kaderini etkiledi’’ derken, Başkan Nafiz Zorlu, Federasyon'a ihtarname çekerek, ‘‘Yaptığınız uygulamalar kanun dışı’’ uyarısında bulunduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!