Altay düğmeye bastı

Güncelleme Tarihi:

Altay düğmeye bastı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Mazhar Zorlu, şirketleşme için pazartesi günü toplantı düzenliyor

Altay'ı düzlüğe çıkarmak için şirketleşmenin kaçınılmaz olduğunu savunan Baba Zorlu, Ege Palas'taki zirvede camiadan destek isteyecek.

Hakkındaki eleştirileri cevaplayan Başkan Nafiz Zorlu, ‘‘Megolaman değilim’’ derken, kongreye kadar kulübü Divan'ın teslim almasını önerdi.

TARİHİ TOPLANTI Altay Divan Kurulu Üyesi Mazhar Zorlu, kulübün düzlüğe çıkması için şirketleşmenin kaçınılmaz olduğunu, bu konuda pazartesi günü Ege Palas Oteli'nde 16.30'da toplantı yapacaklarını açıkladı. Baba Zorlu, ‘‘Kampanya açanları, para verebilecek olanları toplantıya bekliyorum’’ derken, Nafiz Zorlu, yeni kongreye kadar kulübü Divan'ın almasını istedi.

YAPICI DEĞİLLER Basın toplantısı düzenleyerek, eleştirileri cevaplayan Başkan Zorlu, megolaman olmadığını söyledi. Zorlu, ‘‘Kimseyi hedef almadım, kinim de yok. Onların eleştirileri yapıcıysa, ben de onlar kadar yapıcı olduğuma inanıyorum. Hakkımda ruh hastası, megaloman diyenler, tesislere bile başka isim verdiğimizi unutuyor’’ dedi.

İLGİNÇ ÖRNEK ‘‘Megoloman olsaydım, tesise kendi adımı verirdim’’ diyen Zorlu, ‘‘Hakkımdaki eleştirileri yapıcı bulmuyorum. (Sen yaptın, sen temizle) noktasına getirmeye çalışıyorlar. Bu ahlaki değil. 1,2 milyon dolarlık transfer, 1.5 milyon dolar masrafla 1.Lig'e çıkacak bütçe hazırladık’’ diye konuştu.

FEDAKARLIK YAPTIM Kendi adına 3-4 milyon dolarlık fedakarlıkta bulunarak borçları temizlediğini belirten Zorlu şöyle konuştu: ‘‘İyi niyetli yönetim oluşursa fedakarlık yaparım, yoksa üstüme aldığım riskten vazgeçerim. Behiç Funda, (Bu takım geçen yıldan iyi) diyor. Onun istediği futbolcuları aldık.’’

TAVIR DEĞİŞİKLİĞİ Şirketleşmenin tartışıldığı kongrede Esin Özgener'in, ‘‘Biz yönetime gelir futbolcu satarsak laf olur. Sen satarsan kimse söz söyleyemez’’ dediğini belirten Zorlu, ‘‘Bunun üzerine küçülme kararı aldık. Şimdi söylenene bakın; futbolcuları satıp, yetersiz kadro kurmuşuz. Bu tavır değişikliğini anlamıyorum’’ dedi.

YARDIMCI OLDUK Özgenerler'in, yönetimde kaldıkları 7 yıl boyunca yardım görmediklerini iddia ettiğini vurgulayan Zorlu şunları söyledi: ‘‘Biz, Mahmut Özgener’e yardım ettik. Küçük yardımlardı, ama o zamanki Altay'ın potansiyeli de küçüktü. Biz yönetimde değilken, (Bu hoca yanlış, bu oyuncuya çok para verildi) diyerek işlerine karışmadık.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!