Altay, Diyarbakırspor maçının tekrarını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Altay, Diyarbakırspor maçının tekrarını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2001 00:00


İkinci Futbol Ligi Yükselme Grubu'nda Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Altay'da yönetim, dün oynanan olaylı Diyarbakır karşılaşması sonrasında maçın tekrarı için harekete geçti.
Haberin Devamı

Altay Başkanı Nafiz Zorlu, hiç bir kamu görevlisi ve federasyonun, üzerine düşen görevi yapmadığını savunarak, "Planlı ve organize bir cinayete kurban gittik" dedi.

Maçtan önce her kurumu, çıkacak olaylarla ilgili olarak yazıyla uyardıklarını, valilik, emniyet ve federasyonun bu yönde hiç bir uyarıyı dikkate almadığını dile getiren Zorlu, "Böylesine bir maça hakem tayininde büyük yanlışlık yapıldı. Zaten orada biz maç falan oynamadık, bir kurbanlık koyun durumuna düşürüldük. Bölgenin Süper Lig’de olmasını isteyenler bile, şimdi (böyle futbola lanet olsun) demeye başladılar. 87 yıllık bir kulübün geleceği ile böylesine oynanmasını, şiddet ve nefretle kınıyoruz. Tüm kamu görevlileri hakkında en üst mercilere şikayette bulunacağız. Can güvenliğimizi bile sağlayamayanların cezalandırılmasını istiyoruz. Bu maçın tekrarlanması için de girişimlerimizi başlattık" dedi.

TRT’nin 3 maçı dönüşümlü yayınlamak için başvuruda bulunduğunu, ancak federasyonun yetki belgesi vermediğini kaydeden Zorlu, "Zaten orada haber amaçlı görüntü almak isteyen kameramanları taciz eden, makinalarını alan ve bir odaya hapseden görevliler için ne diyebiliriz ki?" diye konuştu.

Altay 2. Başkanı Mahmut Özgener de Diyarbakır Stadı’nda gelecekte daha vahim olayların yaşanabileceğine dikkat çekerek, "Bizim başımız yandı, başka kulübün yanmasın. Ama tedbir alınmazsa bu işin sonu çok kötü“ dedi.

Altay Yönetim Kurulu, Diyarbakırspor maçının tekrarı için federasyona başvururken, olaylarla ilgili bir deklarasyon yayınladı. Siyah-beyazlı yönetim, Diyarbakırspor için federasyonun da yanlı bir tutum içine girmesinden yakındığını ifade etti. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!