Altan Abi, 60. yılda ilk günkü heyecanıyla

Güncelleme Tarihi:

Altan Abi, 60. yılda ilk günkü heyecanıyla
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 00:00

Gazetecilikte 60’ıncı yılını kutlayan Radikal Gazetesi Yazarı Altan Öymen, kendisi için düzenlenen sürprizlerle dolu gecede, duygulu anlar yaşadı.

Gazeteciliğe 18 yaşında Ulus Gazetesi’nde başladığını söyleyen Öymen, “Hâlâ ilk günkü heyecanımı koruyorum. Burada nesillerin buluşmasını gördüm. Bazı arkadaşlarımız eceliyle aramızdan ayrıldı. Bazı arkadaşlarım da suikasta kurban gitti, en çok da onları anıyorum” diye konuştu.

Özel kitap ve gazete

Altan Öymen, CNN Türk’te program müdürü olarak çalışan kızı Aslı Öymen’in Hilton Oteli’nde düzenlediği geceye eşi Aysel Öymen’le el ele geldi. Gece, Altan Öymen’in çocukluğundan bugüne fotoğraflarının yer aldığı bir sinevizyon gösterisiyle başladı. Aslı Öymen, Hasan Cemal’in önerisiyle düzenlediği, Altan Öymen’in dostlarının ve arkadaşlarının anılarının yer aldığı ’Altan Abi Vaziyete Hâkimiz’ adlı kitabı babasına hediye etti. Kitap, gecenin sonunda davetlilere dağıtıldı. Radikal Gazetesi’nde köşe yazarlığını sürdüren Altan Öymen, gazete çalışanlarının kendisi için yaptığı özel gazete sayfasını aldıktan sonra da, “60’ıncı yılda olmak güzel bir olay. Bu mesleği iyi yaparsanız kalıcı olursunuz. Gazetecilik severek yapılır. Severseniz başarılı olursunuz. Siz severseniz meslek de sizi sever” dedi.

Dostları yanındaydı

Geceye, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Sema Işıl Doğan, Doğan Yayın Holding CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Doğan TV Başkanı
Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan Holding ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, gazeteciler Oktay Ekşi ve Hasan Cemal’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!