Alsancak'ta köpek krizi

Güncelleme Tarihi:

Alsancakta köpek krizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 09:30

İZMİR'in Alsancak semtinde, sayılarının artması nedeniyle şikayet konusu olan sokak köpekleri, Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Toplama Ekibi tarafından bulundukları yerlerden alındı.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Toplama Ekibi, gelen şikayetleri de değerlendirerek, Alsancak Limanı çevresinde son aylarda artış gösteren köpeklerin daha fazla çoğalmasını önlemek için harekete geçti.

Alsancakta köpek krizi

Sokaklardaki köpeklerin peşine düşen görevliler, uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirip, yakalamaya çalıştı.

Alsancakta köpek krizi

 

Bu arada operasyon bölgesine gelen hayvanseverler ile toplama ekibi arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı.
Yapılan çalışmayı İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisşyonu'nda görevli iki avukat da yakından takip etti.

Haberin Devamı

Alsancakta köpek krizi

Hayvanseverler, sadece agresif olan iki köpeğin yakalanması konusunda görevililere yardımcı olmaya çalışırken, kısırlaştırılıp aşıları yapılmış, kayıt altında olan, aralarında yaşlıların da bulunduğu köpeklerin ise alınmaya çalışılmasına tepki gösterdi.

Alsancakta köpek krizi

Bazı hayvanseverler, operasyonu cep telefonlarının kameraları ile görüntüleyerek, veteriner hekim gözetiminde olmadan, hayvanların sağlığı kontrol edilmeden iğne atılmasına, zarar görebilecekleri gerekçesiyle karşı çıktı.

Alsancakta köpek krizi

Konak Beledeyisi Verteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, köpekler konusunda kendilerine gelen şikayetleri değerlendirdiklerini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!