Alsancak trafiği için eylem planı

Güncelleme Tarihi:

Alsancak trafiği için eylem planı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 10:58

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Alsancak’ta yol kenarlarına park eden araç sayısını azaltabilmek için, kısa süre önce devraldığı bin 200 araçlık Kahramanlar Kapalı Otoparkı’nda ücreti yarı yarıya indirme kararı aldı. İZELMAN, "Park et, ringle devam et" projesiyle, Kahramanlar Otoparkı’nı merkez alıp Alsancak’taki 4 kapalı otoparkı birbirine bağlayan ücretsiz ring seferleri koyacak.

Haberin Devamı

Alsancak trafiği için eylem planı

Kent merkezindeki kapalı otopark kullanım alışkanlığını artırmak ve özel araçların yol güzergahlarına park etmelerini önlemek için Büyükşehir belediyesi, yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. 8 Şubat’taki belediye meclisinin onayına sunulacak düzenlemeye göre, kentteki en büyük kapasiteye sahip bin 200 araçlık Kahramanlar kapalı otoparkının fiyatlarında, yüzde 50 oranında indirime gidilecek. ’Park et, ringle devam et’ sloganıyla başlatılacak yeni uygulamada, ilk olarak doluluk oranı yüzde 5’lerde olan otoparka ilginin artması sağlanacak. İZELMAN ayrıca, 15 Şubat pazartesi gününden itibaren hizmete başlayacağı Alsancak Kapalı Otoparkları Servis sistemiyle, Kahramanlar otoparkını merkez alıp bu bölgedeki dört kapalı otoparkı bir birine bağlamak için ücretsiz ring seferleri koyacak.

Haberin Devamı

Alsancak trafiği için eylem planı



OTOPARKA BÜYÜK İNDİRİM GELDİ

İZELMAN Genel Müdürlüğü’nün, Kahramanlar katlı otoparkında 15 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere 150 TL olan aylık abonelik ücreti 100 TL, daha önce 6 TL olan 0 - 4 saat park ücreti 4 TL’ye, yine akşam 19.00 - 09.00 saatlerinde de, tarifenin 5 TL’den 4 TL’ye indirileceği açıklandı. Yol kenarlarına park etmiş özel araçları otoparklara çekmeyi amaçlayan ring sistemi, Kahramanlar Kapalı Otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı, Alsancak Spor Salonu Otoparkı ve Alsancak Tam Otomatik Katlı Otoparkı’nı kapsıyacak. Bu otoparklara aracını bırakan sürücüler, ücretsiz servislerden yararlanma imkanını elde edecek. İlk etapta özel tasarımlı 4 adet servis aracı, 07.00 - 23.00 saatleri arasında hafta içi ve Cumartesi günleri 10 dakika, Pazar günleri ise 30 dakika arayla sefer yapacak. Binişler sırasında abonelik kartı veya günlük otopark fişinin gösterilmesi yeterli olacak.




BAKMADAN GEÇME!