Alsancak’ta esnafın son umudu her sokakta kahve ve tarot falı

Sabahları erken kalkıp sokak aralarında turluyorum. Daha doğrusu İzmir’i, oturduğum semti tanımaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

Kıbrıs Şehitler Caddesi son günlerde hayli hareketli. Özellikle yeni açılan cafe, restoran ve barlarla. Ama ara sokaklarda ne yazık ki aynı hareket, canlılık yok.
Cumbalı sokak
Çarşamba gecesi eski bir arkadaşım, Elmas’ın, kızı Pelin ile işlettiği Meyhane Alsancak’a uğradım. Elmas çiftliğinde dinleniyormuş. İzmir’in en eski fasıl meyhanelerinden biri burası. Cumbalı Sokak’ta. Yine Fondue diye güzel bir restoran var. Sokağın genelinde eski hareket yok ama. Nitekim burada iş yerleri olanlar Cumbalı Sokak yani 1448 Sokak için daha çok ‘Fal Sokağı’ diyorlar. Nedenine gelince pek çok cafe, bar ve pub da özellikle gündüz saatleri ünlü, ünsüz falcılar, masa başı meraklıları bekliyorlar.
Kriz çok etkiledi
‘İzmir’im’ adlı cafe&barın sahibi Abidin, “Gündüz buraya gelenleri bir görsen. Çoğu tanıdık isimler. Yalnız onlar mı? Ne assolistler var. Ne yapalım ekonomik kriz bizi bu yola soktu” diyor. ‘Şık Cafe’ adlı bir başka mekanda ise “Kahve sizden fal bizden. Kahve tarot yorumlarında tam isabet” diye levha asmışlar. Bazı hanımlar özel toplantılarını artık bu sokaktaki yerlerde yapıyorlarmış. Tarot mönü bile var. Üstelik tost, dürüm, gözleme, içecekler bedava. Kahve ve tarot fiyatları ise 10 ila 20 TL arasında değişiyor. Kayıtlara Cumbalı Sokak olarak geçen 1448 Sokak kısacası şimdi ‘Fal Sokağı’ olarak anılıyor. Meraklıların dikkatine. Ha beni soruyorsanız yemin ederim hiç baktırmadım.

Haberin Devamı

Karın yağları için mucize bir çözüm ABS KILLER

Spor benim için bir yaşam şekli. İzmir’e her geldiğimde Hilton Oteli’nin Spor Merkezi’ne giderim. Burayı işleten Tanju Dokur 25 yıllık arkadaşım. Programı o yapar. İzmir’e yerleşince de soluğu Tanju’nun yanında aldım. Haftanın beş günü cardio yapıyor ve kas geliştiriyorum. Üç gün ise süper bir plates öğretmeni Derya Acar ile bire bir çalışıyorum. Tanju Plates,Vücut Geliştirme, Step&Aerobic gibi spor dallarında profesyonel. Zaten spor merkezinde de son model aletler ve hepsi eğitimli gencecik öğretmenler var. Bir yanlış harekette hemen başınızda bitiyorlar. Ortağı da benim çok sevdiğim meslekte bir büyüğüm Öcal Ağabey’in (Uluç) oğlu Özhan. Bosu ilk İzmir Hilton Spor Merkezi’nde uygulanmıştı. Denge kaslarını çalıştıran sporlardan en yaygın ve popüler olanı Bosu, ilk olarak sporcu sakatlanmalarında, vücutlarını tekrar forma sokmak için fizik tedavi uzmanlarının kullandığı bir ekipman olarak anıldı.
Ve ABS KILLER
Çeşitli beslenme bozuklukları, yaşlanma ve hamilelik gibi nedenler ile sıkıntı yaşanan bölgelerin başında gelen karın yağları Tanju’ya göre artık sorun olmaktan çıkıyor. Tanju Gym Health Center eğitmenleri tarafından geliştirilen ABS KILLER ile sorunu kökünden çözümlediklerini iddia ediyor. Tamamen sorunlu bölgeyi eritme ve kasları güçlendirmeye yönelik içeriği ile kadın ve erkeklerde her yaş grubunun tercih ettiği egzersizlerin başında ABS KILLER geliyormuş.
Hamilelik sonrası
Bel ve karın yağlanmalarından olabildiğince hızlı kurtulmanızı amaçlayan ABS KILLER, sağlıklı bir beslenme programı ve Cardio Vasküler çalışma ile birlikte uygulanıyor. Yaklaşık 4 haftadan sonra gözle görülür sonuçlar elde ediliyor. Uzmanların haftanın 2 günü önerdiği ders, yaklaşık 45 dakika sürüyor. Bu esnada tamamen, karın kaslarına yönelik bir egzersiz takviminin uygulanması çabuk ve hızlı sonuçlar alınmasına yardımcı oluyor. Kadınlarda, özellikle hamilelik sonrası ve yaşlanma ile birlikte vücutta beliren bölgesel sarkmaların toparlanmasında ideal. Erkeklerin de bel ve karın bölgesi yağlarından kurtulmak için tercih ettiği egzersizler arasında yer alıyor.
Meraklılara telefon ve bilgi için mail adresi:
www.gymhealth.net
(0 232) 4252141-4418159

Türk Jennifer Oya

Haberin Devamı

Hafta ortası hemen tüm gazetelerde Hollywood’ da yeni moda bir diyetten söz edildi. Ünlü oyuncu Jennifer Aniston’un başlattığı bu diyette gün içinde sanatçı çocuk maması ile beslenip haftada üç kilo vermiş. Tabi bizim diyet uzmanları hemen ayağa kalktı ve sağlıklı olmadığını söyledi. Bence de sakın inanmayın. Çünkü bizde bu diyeti yıllar önce çok sevdiğim sanatçı dostum Oya Aydoğan yaptı. Nasıl mı? Oya zayıflamak için Muzaffer Kuşhan’ın Polonezköy deki yerine gitti. Yanın da o tarihlerde iki yaşında olan oğlu Gurur da vardı. Oya baktı kibrit kutusu kadar peynir, bir dilim incecik ekmek. Haşlanmış sebze. Dayandı Gurur’un mamalarına. Oya’ya özen gösteren Kuşhan, 10 günde bir kilo bile vermediğini görünce Oya’nın odasını talan ettirdi. Ama kutu kutu çocuk mamalarından başka bir şey çıkmayınca Oya’yı sıkıştırdı. Her zaman dobra olan Oya da sonunda itiraf etti. Tabi kamptan da gitti. O nedenle siz olun sakın bu tarz diyetlere itibar etmeyin.

VATANDAŞ NE DİYOR?

Haberin Devamı

Karşıyaka’dan bir iyi bir de kötü haber var

· Karşıyaka Bostanlı’dan iki sevgili okuyucum iki ayrı konuda mail atmışlar. Önce Sevim Aksöyek bir güzel etkinlikten söz ediyor. Bostanlı Merkez Cami’nin yıllardır bomboş beyaz badanalı iç duvarlarını Türk Kültür Derneği Karşıyaka Şubesi Başkanı Merih Basmacı ve iki kadın üyesiyle tezhip ve hatlarla süslediklerini yazmış.Üstelik de hiçbir çıkar gözetmeden. Tebrikler.
· Bir başka okuyucum Sedef Okumuş ise çok dertli. Bakın mailinde ne yazmış; Ailemle İzmir’in en nezih yerlerinin başında gelen Karşıyaka Bostanlı’da oturuyorum. Evimiz tam olarak Cemal Gürsel Caddesi (Köprüye yakın) Caddemiz üzerinde yaklaşık 5-6 ay kadar önce By Bora ismi ile faaliyet göstermeye başlayan işletme (Kokoreç, döner ve söğüş satışı yapıyor) geceleri açık kalıyor ve gürültü kirliliği yaratıyor. Bugüne kadar yapmış olduğumuz şikayetlerden maalesef sonuç alamadık. Sizden ricam bu sorunumuza köşenizde 2 satır dahi olsa yer vermeniz.

Yazarın Tüm Yazıları