Alsancak Devlet Hastanesi'nde işaret dili eğitim

Güncelleme Tarihi:

Alsancak Devlet Hastanesinde işaret dili eğitim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 11:57

Alsancak Devlet Hastanesi'nde işaret dili eğitim

Haberin Devamı

İZMİR'deki Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde işitme engelli vatandaşların sessizliğine ses olmak için çıkılan yolda, 28 çalışan işaret dili eğitimi aldı.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İzmir Konak Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenerek başlatılan proje 120 saatlik eğitim süresinin tamamlanması ile sona erdi. Eğitime hastanede çalışan ebe, hemşire, doktor, bilgi işlem personeli, temizlik personeli, memur gibi birçok meslek grubundan 28 gönüllü personel katıldı. Uzman eğitmenler tarafından verilen işaret dili eğitimi sonunda katılımcılara yeterlilik değerlendirmesi yapıldı. Başarılı olan çalışanlara MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifikaları takdim edildi.

Sertifika töreninde konuşan Hastane Yöneticisi Op. Dr. Birol Durukan "Hastanedeki sorunların büyük bir kısmı kişilerin anlaşamamasından ya da yanlış anlaşılmalardan kaynaklanıyor. Ülkemizde yaklaşık 200 bin işitme engelli vatandaşımız bulunuyor. Bu vatandaşlarımızın da diğer herkes gibi sağlık hizmetinden faydalanma hakları var. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun da desteklediği bu eğitim sayesinde hastanemizin hemen her biriminde ve her meslek grubundan işaret dili bilen personelimiz bulunacak" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!