ALS hastasının "konforlu yatak" sevinci

Güncelleme Tarihi:

ALS hastasının konforlu yatak sevinci
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 11:34

- Burdur'da bir ALS hastasına daha rahat hareket edebilmesi amacıyla asansör sistemiyle çalışan yatak verildi

Haberin Devamı

BURDUR (AA) - Burdur Sağlık Müdürlüğü ve ALS Derneği işbirliğinde amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastası Mahmut Korkmaz'a "konforlu yatak" hediye edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Faruk Ozan ve ALS Derneği yetkilileri, 45 yaşındaki Korkmaz'ı evinde ziyaret ederek, daha rahat yaşayabilmesi ve hareket etmesi amacıyla konforlu yatak verdi.

Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılında bel ağrısı şikayetiyle gittiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde kendisine ALS hastalığı teşhisi konulduğunu söyledi. Belinde başlayan rahatsızlığın daha sonra bacaklarına ve kollarına geçtiğini anlatan Korkmaz, şöyle konuştu:

"Şimdi bana eşim ve kardeşlerim bakıyor. Burdur Sağlık Müdürlüğüne başvurarak yardım istedik. Onlar da ALS Derneği işbirliğinde bu yatağı getirdiler. Yatakta asansör sistemi olduğu için istediğim gibi ayarlayabiliyorum. Daha önce kanepede yattığım için dışarıyı göremiyordum. Şimdi bu yatak sayesinde pencereden dışarıya bakabiliyorum."

Haberin Devamı

Mehmet Faruk Ozan ise müdürlük olarak en çok önem verdikleri konunun hasta ve yakınlarının rehabilitasyonu, moral düzeylerinin yüksek tutulması, sosyal yaşama katılmalarının sağlanması ve yaşam kalitesinin artırılması olduğunu söyledi.

Amaçlarının ALS hastaları ve ailelerine uygun tedavi ve tıbbi yardım sağlamak olduğunu belirten Ozan, "Ev hastalarının ev tedavisinin kalitesini yükseltmek, sosyal aktivitelerini yapmak, topluma hastalık konusunda bilgi vermek, ALS hastaları ve onların aileleri arasında canlı bağlantı sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda ALS Derneği işbirliğinde temin ettiğimiz üniteyi vatandaşımıza teslim ettik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!