Alper Yılmaz: Anadolu Efes Final-Four'u hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Alper Yılmaz: Anadolu Efes Final-Fouru hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 13:22

THY Euroleague Top 16'ya kalan Anadolu Efes, kuruluşunun 40'ıncı yıl dönümünde Final-Four'u hedefliyor.

Haberin Devamı

Anadolu Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz, performanslarının inişli çıkışlı olduğunu ancak Final -Four'a en yakın senelerinden biri olduğunu dile getirdi.
Yarın oynayacakları Kızılyıldız maçı öncesi Doğan Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulunan Alper Yılmaz, Top 16'da ikinci yarı fikstürlerinin biraz daha kolay olduğunu ifade ederek,''Darüşşafaka ve Fenerbahçe deplasmanlarını İstanbul'da oynayacağımızı düşünürsek son 6 haftayı İstanbul'da oynuyor gibiyiz; ama bu da ilk 8 haftanın 5 tanesinin yurt dışı deplasman olması anlamına geliyor.

Alper Yılmaz: Anadolu Efes Final-Fouru hedefliyor

Gruba iyi başlayabilirsek ilk yarıyı özellikle 7'de 5 ya da 7'de 6 galibiyet oranı ile kapatabilirsek ilk 2 için çok iddialı olabileceğimizi düşünüyorum. Final-Four şansımızı sürdürebilmemiz için 3'üncü ya da 4'üncü olabilirsek imkansız değil ama ev sahibi avantajını bu sene elde etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Alper Yılmaz: Anadolu Efes Final-Fouru hedefliyor

Şu ana kadar gösterdiğimiz performans inişli çıkışlı da olsa; bence Final-Four'a en yakın olduğumuz senelerden biri. Geçen sene Fenerbahçe'nin yakaladığı başarıyı bu sene neden biz ya da 2-3 Türk takımı yapamasın. İnşallah hedeflediğimiz sonuca gideriz. Bu Final Four'a en yakın olduğumuz senelerden biri ama seyircimizin çok fazla desteğine ihtiyacımız var'' dedi.

''ÖNEMLİ OLAN BASKETBOL SEYİRCİSİNİN İYİ BİR MÜCADELE SEYRETMİŞ OLMASI''
Ligde geçen hafta oynadıkları ve 93-84 galibiyet elde ettikleri maçla ilgili de konuşan Yılmaz, ''Bu maçta bizim seyircimizi daha çok gördüm. Genelde Fenerbahçeli taraftarlar geliyor, bizim Anadolu Efes'in çok küçük bir kitle taraftarı var. Bir de sempatizanlarımız var. Önemli olan basketbol seyircisinin geldiği zaman iyi bir mücadele seyretmiş olması. Euroleague'de zaten eğer o seviyeye gelirsek Fenerbahçelisi de Anadolu Efes için tezahüratta bulunup bizi destekleyecektir diye düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

''TOP 16 İÇİN HEDEFİMİZ İLK 2''
Anadolu Efes'in 40'ıncı yılına anlam katması için Final-Four'a gitmeyi istediklerini dile getiren Alper Yılmaz, ''39'uncu yılı da Final-Four'la taçlandırsak da olurdu bizim için; ama 40'ıncı yılda güzel bir anlam katması bakımından Final-Four'a gitmeyi istiyoruz. Bu bizim yıllardır en büyük hedeflerimizden biri. Bu sene gerçekleştirmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

İnşallah gerçekleştirebiliriz. Şu anda Top 16 için hedefimiz ilk 2 ama 3'üncü ya da 4'üncü olup da Play-Off'a çıktık şansımız bitti demeyiz ama ev sahibi avantajıyla çıkabilmeyi istiyoruz. Geçen sene Real Madrid'e karşı basit hatalarımızdan kaybettiğimiz bir maç vardı deplasmanda... Bu sene en azından kendi evimizde 3 maç oynamayı istiyoruz'' dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!