Alpay Antmen'den Bakan Kurum'a soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

Alpay Antmenden Bakan Kuruma soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2018 14:02

Alpay Antmen'den Bakan Kurum'a soru önergesi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de CHP Milletvekili Alpay Antmen, kentte kurulması planlanan balık çiftliklerine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a soru önergesi verdi.
Önergesinde gerekli tedbirler alınmamaya ve yasalara uyulmamaya devam edildiği sürece geri dönülemez çevre felaketleriyle karşı karşıya kalınacağını belirten Antmen, "Çiftliklerin ikmali için açılan yollar ve alanlar doğal bitki örtüsüne, ormanlara büyük zarar vermektedir. Balık çiftliklerinden gelen yağ ve köpüklerden oluşan kirlilik çiftliklerden uzak noktalara dahi ulaşabiliyor. Yakın geçmişte, sualtında 30 metre derinliğin bile berrak bir şekilde görüldüğü koylarda görüş mesafesi kirlilik ve yağ tabaksı nedeniyle 2-3 metreye kadar düşmüştür. Balık çiftliklerini, kıyılarını denetleyen tek bir Çevre Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ya da Sahil Güvenlik yetkilisi bulunmamakta, göstermelik denetimler kağıt üzerinde kalmaktadır" dedi.
Antmen'in önergesinde yer alan başlıca sorular şöyle sıralandı:
"Çiftliklerde kullanılacak yem, antibiyotik ve diğer katkı maddelerinin; insanlara, denize, hayvanlara ve bitkilere neden olabileceği zararlar konusunda bir araştırma yapılmış mıdır? Çiftliklerde kullanılan katkı maddeleri ve kimyasalların yol açacağı zararların giderilmesi mümkün müdür? Kullanılan maddelerin çeşitli kanser türlerine yol açtığı iddiaları doğru mudur? Çiftlikler nedeniyle turizmde ne kadar kayıp yaşanacaktır? Mersin’de birçok çevreci hareketin, esnafın ve vatandaşın karşı çıkmasına rağmen neden bu çiftliklerin kurulmasında ısrar edilmektedir?"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!