Alparslan Türkeş'e konferanslı anma

Güncelleme Tarihi:

Alparslan Türkeşe konferanslı anma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 12:25

Alparslan Türkeş'e konferanslı anma

Haberin Devamı

İZMİR'de MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 21'inci yılı nedeniyle konferans düzenlendi.Konferansta Türkeş'in bilinmeyen yönleri de anlatıldı.

MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 21'inci yılı nedeniyle "Başbuğ Alpaslan Türkeş ve Milli Şuur" konferansı düzenledi. Karşıyaka Bahçelievler Öğretmenevi'nde, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kürşad Özkaynar'ın verdiği konferansa, MHP İl Başkan Vekili Veysel Şahin, ile parti teşkilatınan çok sayıda kişi katıldı. İbrahim Güneş Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, konferansın açılışında konuşan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, "Türk tarihinde başbuğlar özel ve önemli bir yere sahiptirler. Milli felaketlerden kurtuluşumuzda ya da milli felaketlere gidişimizi önlemede başbuğlar, en etkili kişilerdir" dedi. Türkeş'in Türk gençliğinin kültür emperyalizminin etkisi altında şahsiyetini kaybederek başka milletlerin etkisi altında kalmasını engellediğini savunan Yılmaz, "Türk tarihinin derinliğini ve yüceliğini nesillerin beynine ve gönüllerine nakşederek gurur ve şuur içinde bir neslin doğmasına vesile olmuştur. Ülkücü harekete kadronun ehemmiyetini anlatarak Türk devletinin emin ellerde kalmasını sağlamıştır. Türk dünyası esaretten kurtularak hürriyete erişmiş, emanet davası Turan hayal olmaktan çıkmıştır" dedi. Sivas Ülkü Ocakları Geçmiş Dönem Başkanı ve Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kürşad Özkaynar, Türkeş'in bilinen askeri ve siyasi kimliğinin ve fırtınalı yaşamının yanında, bilinmeyen veya az bilinen özelliklerini anlattı. Özkaynar, şunları söyledi:

"Başbuğ Alpaslan Türkeş'in Harbiye'den asteğmen olarak mezuniyet belgesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası vardır. Başbuğ Türkeş bunu yaşamı boyunca çok önemli bir belge olarak saklamıştır. Alpaslan Türkeş'in Atatürk sevgisini anlamak demek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini ve ilkelerini anlamak demektir. Geçmiş de olduğu gibi bugün de dünyada haç ile hilalin savaşı değil, Haç ile Türk'ün savaşı vardır."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!