Alonso'nun ilk Monaco zaferi

Güncelleme Tarihi:

Alonsonun ilk Monaco zaferi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2006 00:00

Monaco Grand Prix’inde pole pozisyonu elde eden Schumacher cezalandırıldı, ilk cepte start alan Alonso başladığı gibi yarışı ilk sırada bitirdi. Renault’un İspanyol pilotu böylece Alman şampiyon ile arasındaki farkı 21 puana çıkardı.

FORMULA 1’de son dünya şampiyonu Renault’nun İspanyol pilotu Fernando Alonso, Monaco Grand Prix’inde birinciliği elde etti. 7 yarışta 5’inci birinciliğini elde eden Renault takımının İspanyol pilotu, Monaco’daki zaferini cuma günü ölen Michelin lastiklerinin başkanı Edouard Michelin’e adadı.

Önceki gün sıralama turu sonunda Ferrari’nin Alman pilotu Michael Schumacher "pole pozisyonu" elde etmişti. Ancak son viraj öncesi durarak rakiplerinin iyi zaman yapmasını engellediği gerekçesiyle Alman pilot cezalandırıldı ve yarışa son sırada başlatıldı. Bunun üzerine yarışa ilk sırada başlayan Alonso, 1 saat 43 dakika 43.116 saniye ile bu sezonki dördüncü, kariyerindeki 12. birinciliğini elde etti. Monaco’da ilk kez kazanmanın sevincini yaşayan Alonso, "Baştan sona unutulmayacak bir yarış oldu. Kimi Raikkonen beni biraz zorladı, fakat sonuçta mutlu sona ulaştım. Monaco konsantrasyonu her zaman yüksek limitte tutmanız gereken bir yarış" dedi. McLaren’in Kolombiyalı pilotu Juan Pablo Montoya, Alonso’nun 14.5 saniye ardından ikinci olurken, Red Bull takımından Britanyalı David Coulthard üçüncülükle podyuma çıkmayı başardı. Honda’dan Brezilyalı Rubens Barrichello da dördüncü oldu. Schumacher, 5’inci sırada yarışı bitirdi ve 4 puan aldı.

PİLOTLAR KLASMANI

 1.F.Alonso (İsp)Renault64

 2.M.Schumacher (Alm)Ferrari43

 3.G.Fisichella (İta)Renault27

 4.K.Raikkonen (Fin)McLaren27

 5.J.P.Montoya (Kol)McLaren23


MARKALAR KLASMANI

 1.Renault91 puan

 2.Ferrari63 puan

 3.M.Mercedes50 puan

 4.Honda29 puan

 5.BMW Sauber14 puan
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!