Alonso: F1'de acımasız olmanız lazım

Güncelleme Tarihi:

Alonso: F1de acımasız olmanız lazım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 17:06

McLaren'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, Formula 1'de en üst seviyede başarılı olmak için acımasız olunması gerektiğini düşünüyor.

Haberin Devamı

McLaren'in internet sitesi için röportaj yapan Alonso "Kalbinizin olmaması gerekiyor. Diğer pilotlarla düşman değilsiniz ancak kazanmaya odaklanmanız lazım."

"Birisine, ona karşı avantaj sağlayarak zarar veriyorsanız bu daha da iyi olur." diyerek acımasızlığını dile getirdi.

Alonso 2015'te McLaren'e dönmesinden beri podyum mücadelesinden dahi uzak kaldı. İspanyol sürücü şu ana kadar 32 galibiyet ve 2 şampiyonluk kazandı ancak 2013 İspanya'dan beri galibiyet, 2014 Çin GP'den beri podyum sonucu kazanamadı.

Alonso "Ben rekabetçi bir insanım ve F1'de mücadele önemlidir. Ancak F1'de sadece yarışmak için bulunmuyorum. Bunu hayatımın farklı alanlarında, bisiklette ve teniste ya da annemi markete götürürken dahi yarışarak yapabilirim."

"F1'de yarışmamın sebebi, F1 araçlarının başka bir yerde hissetmediklerimi bana hissettirmesi. Yegane bir his. Nasıl bir his olduğunu açıklamam zor çünkü hiç bir şey F1'e yakın değil."

Haberin Devamı

"Araca her binişinizde beyninizin sıfırlanması gerekiyor çünkü her şey çok hızlı oluyor. Bir kaç hafta F1 aracı sürmemişseniz, performans seviyesi sizi şaşırtabiliyor."

"Rekabetten keyif almak için go karta biniyorum. F1'de ise bu his için yarışıyorum. F1 ve kartingdeki sürüş stilleri oldukça benzer ancak go kartta beklenmedik bir şeyler olmuyor. Beyniniz asla sürprizle karşılaşmıyor. Kart aracının yapacağı her şeyi tahmin edebiliyorsunuz."

"F1'de ise öyle değil, sürekli olarak sürprizler oluyor. Frene bastığınızda olayı anlamanız 0.2 sn alıyor. Bu çok hoş bir his. Bahsettiğim his." dedi.

Alonso: F1de acımasız olmanız lazım
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!