ALO 147 sayesinde okuluna kavuştu

Güncelleme Tarihi:

ALO 147 sayesinde okuluna kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 17:09

Ağrı’nın Hamur ilçesinde, ağabeyi yatılı okumasına izin vermediği için liseye devam edemeyen 16 yaşındaki Dilan Taşdemir, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "ALO 147"den yardım istemesi üzerine okuluna kavuştu.    

Haberin Devamı

Hamur ilçesine bağlı Baldere köyünde yaşayan ve bu yıl pansiyonlu olarak Hamur Başsavcı İhsan Eroğul Kız teknik ve Meslek Lisesi'ne kaydolan Dilan Taşdemir, ağabeyinin pansiyonda kalmasına karşı çıkması üzerine okula gidemedi. Devamsızlık yapan Dilan, okula gitme isteğine karşın ailesini ikna edemeyince Milli Eğitim Bakanlığının iletişim merkezi "ALO 147"yi arayarak yardım talep etti.     

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeyle Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya Karakoç, Şube Müdürü Mehmet Demir ve rehber öğretmen Yıldız Gök Keski'den oluşan komisyon aileyi Baldere köyündeki evlerinde ziyaret etti.     

Aileye pansiyonların güvenli oluşu ve eğitimin önemi konusunda bilgi veren Karakoç ve beraberindeki komisyon üyeleri, yaptıkları uzun görüşme sonucunda Dilan'ın yeniden okula devam etmesini sağladı.     

Haberin Devamı

Devamsızlık sonucu derslerinden geri kalmış olmasına rağmen yeniden okula gidecek olmayı büyük bir sevinçle karşılayan Dilan Taşdemir, okuyarak, ileride mimar olmak istediğini söyledi.     

Hamur İlçe Mili Eğitim Müdürü Karakoç da aileyi kararlarından dolayı kutlayarak, "Kızımızın hayalindeki mesleğe ulaşması için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" dedi.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!