Almanya’ya transfer oldu

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya transfer oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 17:29

Arminia Hannover takımı Arda Şen’i transfer etti... Türkiye’de keşfedilen 16 yaşındaki masa tenisçi Arda Şen, Almanya’ya transfer oldu

Haberin Devamı

Arda Şen 16 yaşında. Zonguldak’ta yaşıyor. Lise öğrencisi. Masa tenisi oynuyor. Yedi yıldır tutkuyla yaptığı sporu artık profesyonel olarak yapacak. Hedefi dünyanın sayılı masa tenisçilerinden biri olmak. Bunun için kariyerini Almanya’da sürdürecek. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun özel izniyle Arda Şen Arminia Hannover takımına transfer oldu. Genç sporcu artık Almanya’da maçlara çıkabilecek.

Arda’nın Arminia Hannover takımına transfer serüveni ise bu takımın sporcusu ve aynı zamanda alt yapısında gençlere tenis eğitimi veren Murat Sıngın’ın onu keşfetmesiyle başladı.

MASA TENİSİ EĞİTİMİ ALACAK

Arda’da büyük yeteneği gördüğünü söyleyen Murat Sıngın, “Arda büyük yetenek. Masa tenisi için

Almanya’ya transfer oldu

adeta yaratılmış. Hiç eğitim almadığı halde müthiş maçlar çıkarıyor. Babasıyla konuştum. Almanya’da masa tenisi eğitimi alması için ısrarcı oldum. Arda iyi bir eğitim alırsa dünyanın sayılı masa tenisçilerinden biri olacaktır” dedi.

Arminia Hannover takımının ısrarı başvurusu üzerine Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Arda için Almanya’ya gitme izni verdi. Arda bundan sonra hem Hannover’de masa tenisi eğitimi alacak hem de maçlara çıkacak.

HİÇ ANTRENÖRÜM OLMADI

Almanya’ya transferiyle ilgili genç sporcu şunları söyledi:
“Zonguldak’ta yaşamaya devam edeceğim. Okulumu bitireceğim. Ama maçlar ve kamplar için Hannover’e geleceğim. Yılın belli dönemlerinde Almanya’da özel antrenmanlar da yapacağım. Türkiye’de hiç antrenörüm olmadı. Amatör olarak bu sporu yapan babamın bana gösterdikleri ve tek başıma yaptığım çalışmalarla kendimi geliştirmeye çaba sarf ettim. Artık profesyonel eğitim alacağım için çok mutluyum. Gelişimim için Almanya önemli bir yer tutacak.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!