'Almanya’ya karşı bir zaferin çok yakınından geçtik'

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya karşı bir zaferin çok yakınından geçtik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2016 19:20

İtalyan sporseverler, takımlarıyla onur duyduklarını belirtirken, takım kaptanı Buffon, “Buraya gelebilmek için nelere katlandığımızı sadece biz biliyoruz. Gençlere bazı mesajlar verdiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

EURO 2016 çeyrek finalinde normal süre ve uzatması 1-1 biten maçta Almanya’nın İtalya’yı penaltı atışları sonucunda 7-6 mağlup etmesinin yankıları sürüyor. Takımının son penaltısını gole çeviren Alman defans oyuncusu Jonas Hector şansın kendilerine yardım ettiğini söyledi. Karşılaşmanın ardından çok mutlu olduğunu dile getiren Hector, “Tek arzum penaltıyı gole çevirmekti ve bunu başardığım için çok mutluyum. İtalyanlar iyi bir futbol oynadı. Biraz şans bize yardım etti. Zor geçen bir maçtan sonra bu turu atladığımız için çok memnunum” dedi.

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw de bu turu atlamalarının kendilerini memnun ettiğini vurgulayarak, turnuvanın henüz bitmediğini ve şu andaki futbollarının 2014 Dünya Kupası’ndaki seviyede olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

İtalya Milli Takımı kalecisi Gianluigi Buffon ise, Almanya maçının kendilerinde derin izler bırakacağını belirterek, “Buraya kadar gelebilmek için nelere katlandığımızı sadece biz biliyoruz. Almanya’ya karşı bir zaferin çok yakınından geçtik. Bu turnuvada kimseye ders verme niyetimiz yoktu, amacımız gençlere ‘Belli bir yüksekliğe geldiğinizde engeller aşılır’ demekti. Biz bu turnuvada bunu gösterdiğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!