Almanya’ya gelip parti kuracakmış

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya gelip parti kuracakmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 11:21

Avusturya’da, nazi lideri Adolf Hitler’e özenen ve onun gibi giyinen, saç ve bıyıklarını Hitler gibi kestiren 25 yaşındaki ismi açıklanmayan şahıs tutuklandı.

Haberin Devamı

PAZARTESİ günü Hitler’in doğum yeri Inn Braunau kasabasında gözaltına alınan şahıs, üç savcının yaptığı soruşturma sonunda tutuklandı. Her şeyiyle Adolf Hitleri taklit eden şahsın çevresindekilere kendisini ‘Herald Hitler’ olarak tanıttığı açıklandı.

Hitler’in doğduğu Avusturya kasabası Inn Braunau’da ev kiralayarak iki hafta boyunca burada yaşayan şahsın, kirayı ödeyecek parası kalmadığı için Almanya’nın Münih şehrine gitmeye hazırlanırken gözaltına alındı.
‘Herald Hitler’ takma adlı şahsın fotoğrafları yerel basında yayınlanınca polis harekete geçti. Evinde yapılan aramada nazi dönemine ait ve propaganda içeren yayınlar bulundu.

PARTİ KURMAK İSTİYORDU

Hitler özentisi genç gözaltına alınmadan önce gazetecilerin sorularına kısa ve kaçamak cevaplar verdi. Nazi dönemini yüceltmek suçuyla yargılanacak olan şahsı tanıyanlar ise “Kendi çapında bir gazete çıkartmayı planlıyordu. Münih’e giderek Almanya’da bir parti kuracağını söylerdi” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!