Almanya’nın uzattığı dost eli, havada kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın uzattığı dost eli, havada kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 10:26

Almanya Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu, dört günlük Türkiye ziyaretini tamamladı. Heyette yer alan Yeşiller Federal milletvekili Ekin Deligöz, Türkiye ziyaretini Hürriyet’e değerlendirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA Federal Meclisi’nin, Osmanlı devletinde 1915 yılında yaşanan olayları ‘Ermeni soykırımı’ olarak kabul etmesinden sonra gerilen iki ülke ilişkilerini düzeltmek amacıyla Türkiye’ye dört günlük ziyarette bulunan bir grup Alman milletvekili, Berlin’e döndü. SPD milletvekili Michelle Müntefering başkanlığındaki milletvekili heyeti iki gün İstanbul’da sivil toplum örgüt temsilcileri ile bir araya geldi, iki gün Ankara’da AK Parti, CHP ve HDP milletvekilleri, meclis komisyon üyeleriyle görüştü.

‘BEN HAKLIYIM’LA OLMAZ

Ziyareti Hürriyet’e değerlendiren Yeşiller federal milletvekili Ekin Deligöz, “İki ülkenin her alanda birbiriyle sıkı ilişkileri var. İlişkilerin gerilimli sürmesi mümkün değil. Biz geziyle Türkiye’ye dost eli uzattık. Türkiye de dostluk elimizi havada bırakmadı. Ankara’daki ziyarette hiçbir partili milletvekili Federal Meclis’in aldığı soykırım kararını gündeme getirmedi. Bizler Türkiye’deki basın özgürlüğüne yapılan kısıtlamaları, milletvekili ve belediye başkanlarıyla birlikte gazetecilerin hapse konması konularını konuştuk. Bu konularla ilgili eleştirilerimizi ilettik. Sorunlar konuşulmadan ve sadece ‘Ben haklıyım’ yaklaşımıyla bir yere varılmaz. Bu anlamda ziyaret çok verimli ve faydalı oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!