Almanya’nın kuzeyi fırtınaya teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın kuzeyi fırtınaya teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 09:52

Almanya’nın kuzey doğusunda etkili olan kasırga iki can aldı. Binlerce yolcu havaalanı ve istasyonlarda mahsur kaldı. Hamburg’da 170 ağaç devrildi. Magdeburg’da elektrikler kesildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın kuzeyinde bir anda etkili olan kasırganın bilançosu ağır oldu. Saatte hızı 150 kilometreye ulaşan kasırga, iki can aldı. Tren seferleri durdu. Devrilen ağaçlar trafiği aksattı. Hamburg’da yağan dolu hayatı olumsuz etkiledi. Almanya’nın kuzey doğusuna bir saatte metrekareye 34 litre yağmur düştü.

ÜZERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ

Almanya’nın Aşağı Saksonya, Hamburg, Berlin ve Brandenburg gibi kuzey ve kuzey doğusunda etkili olan kasırga iki kişinin ölümüne yol açtı. Ölümlerin ikisi de Aşağı Saksonya eyaletinde meydana geldi. Eşiyle birlikte arabada kasırganın etkisini yitirmesini bekleyen bir sürücünün otomobilinin üzerine ağaç devrildi. 50 yaşındaki sürücü yaşamını yitirdi. Eşi ise yaralandı.
İkinci ölüm ise aniden bastıran yağmur ve rüzgar nedeniyle meydana gelen kaza sonucu oldu. Kayganlaşan yol ve azalan görüş mesafesi nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybettiği tahmin edilen bir sürücü, hızla yol kenarındaki ağaca çarptı. 83 yaşındaki sürücü öldü.

Haberin Devamı

Almanya’nın kuzeyi fırtınaya teslim oldu

TREN SEFERLERİ DURDU

Hamburg’da gün boyunca göreve çıkan itfaiye ekipleri devrilen 170 ağacı kara yolu ve parklardan temizledi. Kasırga nedeniyle tren seferleri de durdu. Binlerce yolcu istasyonlarda kaldı. Berlin, Hamburg ve Hannover havaalanlarında uçak seferleri de aksadı. Izgaralar tıkanınca yollar ve sokaklar su altında kaldı. Bazı tren istasyonlarda su seviyesi yarım metreye kadar yükseldi. Magdeburg’da fırtına yüzünde kentte zaman zaman elektrik kesintisi yaşandı. Ülkenin kuzeyinde yağmurun ve serin havanın hafta sonu yerini sıcak havalara terk etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!