Almanya’nın devleri işçi çıkarmaya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın devleri işçi çıkarmaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 09:50

Alman Demiryolları (DB) 5 bin ve Siemens’in ise 350 personelinin işine son vereceği duyuruldu.

Haberin Devamı

İşçi temsilcilerinden edinilen bilgiye şirket göre DB, 5 bin çalışanı ile yollarını ayıracak. İşten çıkarmaların daha çok yük taşıma biriminde olacağı dillendiriliyor.

Toplam 20 bin civarında çalışanı olan DB, yük taşıma biriminin bu kadar çalışanı ile yolları ayırması durumunda, her dört çalışanından birini işten çıkarmış olacak. DB’nin yükleme biriminden çıkaracağı personel sayısının ise bin 500 olacağı gündemde. Borç yükü altındaki DB’nin daha az çalışanla daha yüksek gelir ederek birikmiş 15 milyar Euro’luk borcunu eritmeyi planladığı tahmin ediliyor.

Almanya’nın devleri işçi çıkarmaya hazırlanıyor


DB son yıllarda rakiplerine önemli oranda müşteri kaptırmıştı. Bu rakiplerin başında ise piyasaya yeni giren ve müşteri potansiyelini günden güne artıran şehirlerarası yolcu otobüs firmaları geliyor. DB’de bu sene için beklenen borç miktarının 150 milyon Euro olacağı beklentisi bululnuyor. Bunları da göz önüne alan DB Denetleme Kurulu yeni planı Aralık ayında onaylayarak uygulamaya geçirmesi bekleniyor.


Haberin Devamı

DUİSBURG SİEMENS SATILDI, 350 İŞÇİ ÇIKARILACAK

Duisburg’daki Siemens Şirketi’nde de 350 personelin çıkarılması gündemde. Duisburg Hochfeld’de 2 bin 600 kişi istihdam eden Siemens, geçen aylarda Amerikalı bir şirket tarafından satın alınmıştı. Satın almanın hemen ardından kar marjını yükseltme planlaması yapan yeni yönetim istihdamı azaltmayla işe başlamak istiyor.

İstihdamın azaltılmasının gerekçesi ise şirketin ABD’deki fabrikasındaki ürünlerin buradaki ile aynı olması ve dolayısıyla ihtiyacın oradan giderilebileceği olarak gösteriliyor. Bu arada işçi temsilcileri ise şirket yönetimi ile sert pazarlıklara hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!