Almanya'dan DAİŞ'e katılanların sayısı 680 oldu

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan DAİŞe katılanların sayısı 680 oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 11:16

Almanya'dan DAİŞ'e katılmak üzere Suriye ve Irak'a gidenlerin sayısının 680 olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Anayasa Koruma Teşkilatı'ndan (BfV) yapılan açıklamada, şimdiye kadar Almanya'dan DAİŞ terör örgütüne katılmaya gidenlerin sayısının 680 olduğu bunların üçte birinin ise tekrar Almanya'ya döndükleri ifade edildi.

Açıklamada geçen yılın sonunda Almanya'dan DAİŞ saflarında savaşmaya gidenlerin sayısı 550 iken, Mart ayı başından bu yana bu rakamın 650'ye çıktığı, günümüz itibariyle ise bu sayının 680'e ulaştığı kaydedildi.

Anayasa Koruma Teşkilatı, Almanya'da DAİŞ'e katılan 10 kişinin geçen ay Suriye ve Irak'ta öldüğünü, şimdiye kadar ise bölgedeki çatışmalarda 85 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Savaşmak için Suriye ve Irak'a gidenlerden 230'unun geri döndüğüne işaret edilen açıklamada, gelenlerden 50'sinin savaş konusunda tecrübe sahibi oldukları da ifade edildi.

Anayasa Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, DAİŞ'in paylaştığı korkunç görüntülerin psikolojik harbin bir parçası olduğunu belirterek, bununla tek mücadele etme yolunun DAİŞ hakkında korkunç gerçeklerin paylaşılması olduğunu kaydetti.

Maassen ayrıca "Almanya'daki aşırı İslamcı çevre durmadan büyüyor. Selefiler Almanya'da bir din devleti oluşturmak istiyorlar" ifadelerini de kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!