Almanya'daki Türkler ayakta

Güncelleme Tarihi:

Almanyadaki Türkler ayakta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 20:08

Almanya'da yaşayan binlerce Türk, Federal Meclis'te (Bundestag) bugün oylanacak 1915 olaylarına ilişkin tasarıyı başkent Berlin'de protesto etti.

Haberin Devamı

Türk-Alman Dayanışma Platformu tarafından Bundestag'a 100 metre mesafedeki tarihi Brandenburg Kapısı (Brandenburger Tor) önünde düzenlenen gösteriye yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Gösteride Türk, Alman ve Azerbaycan bayrakları ile "Tarih tarihçilere bırakılmalı", "Bundestag Avrupa hukukuna saygı göster”, "Soykırım yalanına hayır", "Parlamentolar yetkili değil", "Şehitler ölmez vatan bölmez" yazılı döviz ve pankartlar taşındı. Söz konusu tasarının Bundestag'tan geçmemesi çağrısında bulunan göstericiler, "Biz Almanya’yız", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Biz bu yalanı kabul etmiyoruz" sloganları attı.


Gösteride konser veren sanatçı Uğur Işılak, bugün Federal Meclis’te yapılacak oylamaya ilişkin, "Buradan Alman bakanlarına, parlamentosuna, milletvekillerine Sayın Başbakan Merkel’e bir duyuruda bulunmak istiyoruz. Lütfen Türk'ün, Ermeni’nin, Yahudi’nin, Alman’ın yanında olmak değil mesele, asıl mesele hakikatin gerçeğin yanında olmak." dedi.

Haberin Devamı


Gösteriye Almanya’da yaşayan Filistinliler, Mısırlılar ve Suriyelilerin yanı sıra Azeriler de katıldı.

Öte yandan CHP Yurtdışı Birlikleri de gösteri öncesi Federal Meclis’in önüne siyah çelenk bıraktı.

Burada okunan basın bildirisinde, Federal Meclis’e getirilen ve oylamaya sunulacak kararla ilgili haberlerin endişeyle takip edildiği, bu tasarının barışa hizmet etmeyeceği, tam aksine sorunları daha derinleştireceği belirtildi.

 

BAKMADAN GEÇME!