Almanya'daki Türk vekillerden sert açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Almanyadaki Türk vekillerden sert açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 12:45

Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayan tasarının kabul edilmesinin ardından eleştirilen Almanya'daki Türk parlamenterlerden sert açıklamalar geldi. Sevim Dağdelen, Erdoğan'ın Almanya'ya girmesinin yasaklanması gerektiğini savunurken Cem Özdemir, Erdoğan liderken Türkiye'nin AB'ye giremeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Alman Sol Partisi Milletevkili Sevim Dağdelen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya girişinin yasaklanmasını istedi. Sozcu.com.tr'nin haberine göre Alman Bild am Sonntag gazetesine konuşan Dağdelen, “Türkiye’de Alman Parlamentosu’nun üyelerine karşı şiddet çağrısı yapanların Almanya’ya girişi yasaklanmalı. Buna Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil” dedi.Sol Parti’nin göç politikası sözcüsü olan Dağdalen, gazeteye verdiği demeçte, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Erdoğan’ın saldırılarına daha sert yanıt vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Almanyadaki Türk vekillerden sert açıklamalar

ÖZDEMİR: ERDOĞAN VARKEN TÜRKİYE AB'YE GİREMEZ

Türkiye ile ilgili bir açıklama da, 'Ermeni Soykırımı' tasarasını Almanya Parlamentosu'na sunan ve Türkiye'den sert tepki gören Alman Yeşiller Partisi eşbaşkanı Cem Özdemir'den geldi. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Özdemir," Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olması, Erdoğan liderken kesinlikle olmayacak" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin AB üyeliğine kapıları tamamen kapatmayan Özdemir, "Ancak, uzun vadede biz Avrupa'da demokratik bir Türkiye'ye ilgi duyuyoruz" dedi. Tasarının kabülünün ardından Ankara-Berlin ilişkileri gerilmiş; Türkiye, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğu’nu geri çağırmıştı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE KÖKENLİ VEKİLLERE POLİS KORUMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, 2 Haziran’da Bundestag’dan geçen ‘soykırım’ tasarısına onay veren Türk asıllı milletvekilleri için ağır ifadeler kullanmış, söz konusu vekiller için “Bunların kanı bozuk” ifadesini kullanmıştı.1915 Olayları’nı ‘soykırım’ olarak nitelendiren tasarının Alman Meclisi’nden geçmesi üzerine, Türkiye kökenli milletvekillerine ölüm tehditleri yöneltilmişti.Geçtiğimiz günlerde, Bundestag’da bulunan 11 Türkiye kökenli milletvekiline polis koruması verildiği açıklanmıştı. Hatta Alman Dışişleri, güvenlik gerekçesiyle Türk vekillerin Türkiye’ye seyahat etmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!