Almanya'daki Türk cinayetleri bir istifa daha getirdi

Güncelleme Tarihi:

Almanyadaki Türk cinayetleri bir istifa daha getirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 15:01

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesi ile suçlanan aşırı sağcı “Nasyonal Sosyalist Yeraltı” (NSU) adlı terör hücresi ile ilgili cinayetlerin araştırmasındaki hatalardan dolayı Saksonya Eyaleti'nin Anayasa Koruma Dairesi Başkanı Reinhard Boos görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

Saksonya İçişleri Bakanı Markus Ulbig, Boos'un 1 Ağustos itibarıyla görev yerinin değiştirilmesini talep ettiğini belirtti.

Ulbig, Saksonya Eyaleti'nin Anayasayı Koruma Dairesi'ndeki bazı çalışanlarının apaçık yanlış davranışlarının olduğunu kaydetti.

Federal Anayasayı Koruma Dairesi'nin 1998'in sonunda yapılan telefon dinlenmeleri ile ilgili bazı tutanakların yeni ortaya çıktığı belirtilirken, Ulbig, daha önce Saksonya'nın konuyla ilgili tüm belgeleri verdiğini ifade etmişti.

TELEFON DİNLEMELERİNİN TUTANAKLARI BULUNDU

Sözkonusu telefon dinlenmeleriyle ilgili bilgilerin Eyalet Meclisi Araştırma Komisyonu'nda yer aldığı, ancak bu konuda Saksonya Eyaleti'nin Anayasayı Koruma Dairesi'nde bu tutanakların bulunmasının yeni bir bilgi olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Eyaletin Anayasayı Koruma Dairesi'nin çalışanları hakkında bu olaydan dolayı disiplin soruşturması başlatıldığı belirtildi.

Ulbig, Boos'un kendisine, olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ve hayal kırıklığı yaşadığını, görevini bu şartlar altından gerekli güven içinde sürdüremeyeceğini söylediğini kaydetti.

NSU cinayetlerinin soruşturulması kapsamında daha önce Federal Anayasayı Koruma Dairesi (BfV) Başkanı Heinz Fromm, 31 Temmuz 2012 tarihi itibarıyla emekliye sevk edilmesini istemiş, Thüringen Eyaleti'nin Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Thomas Sippel görevinden alınarak emekliye sevk edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!