Almanya’daki terör saldırısına ilişkin Türkiye’de 2 tutuklama 

Güncelleme Tarihi:

Almanya’daki terör saldırısına ilişkin Türkiye’de 2 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 17:25

Almanya’nın Berlin şehrinde Noel pazarına TIR ile girerek 12 kişinin ölümüne neden olan saldırının failleriyle irtibatlı oldukları iddiasıyla İstanbul’da gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerden birini babasının ihbar ettiği belirtildi. 

Haberin Devamı

19 Aralık 2016 tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin’de Noel Pazarı’na giren TIR 12 kişinin ölümüne 48 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu. Saldırıyla bağlantılı olduğu iddia edilen Bilal Yousef Mahmoud ve Youssef Darwıche geçtiğimiz günlerde İstanbul’a gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheliler savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiler. 

“BEN DEAŞ ÜYESİ DEĞİLİM”

19 yaşında olan şüpheli Bilal Yosef Mahmoud verdiği ifadede DEAŞ üyesi olduğunu kabul etmedi. DEAŞ üyesi bir arkadaşı olduğunu söyleyen Mahmoud, “Kendisiyle annelerimiz tanışır ve okuldan tanırım. Onun DEAŞ’a katıldığını duydum. Arkadaşlığım buradandır. Serbest bırakılmamı talep ediyorum” dedi. Şüpheli Youssef Darwiche ise DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu iddiasını reddederek, “Bu örgüt ile bağlantılı kimseyi tanımıyorum. Serbest bırakılmamı istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

BABASI İHBAR ETMİŞ

Sulh Ceza Hakimliği tarafından “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanan iki şüphelinin 19 Aralık 2016 tarihinde Almanya Berlin pazarında gerçekleştirilen saldırının failleriyle irtibatlı oldukları belirtildi. Şüphelilerin Suriye’deki çatışma bölgesine gidebilecekleri ve yabancı savaşçılar olduğu belirtilen tutuklama kararında, “Bilal Yosef Mahmoud’un babası Walid Mahmoud’un ihbar içeriğinden anlaşıldığı üzere şüphelilerin Suriye’ye gidebilecekleri ve DEAŞ saflarında çatışma ve eylemlere katılacaklarının bildirildiği” ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!