Almanya'daki çocuk cinayetinde korkunç bulgu

Güncelleme Tarihi:

Almanyadaki çocuk cinayetinde korkunç bulgu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 21:25

On beş yıl önce ortadan kaybolan 9 yaşındaki Peggy adlı kızın iskeletinde neonazi terör örgütü elebaşı Uwe Böhnhardt'ın DNA izleri bulundu. Peggy cinayeti için Almanya'da Ulvi Kulaç isimli bir Türk yargılanmış ve ömür boyu hapse mahkum olmuştu. Kulaç itirazlar üzerine 2013 yılında serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Lichtenberg kentinde 2001 yılında 9 yaşındayken ortadan kaybolan ve daha bu yıl Thüringen eyaletinde bir ormanda kemikleri bulunan Peggy isimli çocuk neonazi terör örgütü NSU'nun seri cinayetler kurbanı mı?

Alman adli yargısı tüm dünya kamuoyunu sarsacak bir bulguyla karşılaştı.

Talihsiz Peggy'nin iskeletinde neonazi örgütü NSU elebaşı Uwe Böhnhardt'ın DNA izleri bulundu.

Almanyadaki çocuk cinayetinde korkunç bulgu

Uwe Böhnhardt ve NSU davasının "Nazi Gelini" lakaplı baş sanığı Beate Zschaepe

2001 yılında okul dönüşü ortadan kaybolan 9 yaşındaki Peggy Knobloch'a tecavüz ve öldürme suçundan, zihinsel engelli Ulvi Kulaç adlı Türk, Hof mahkemesinde yargılanmış ve ömür boyu hapse mahkum olmuştu. Kulaç'ın avukatı yeniden yargılanmasını istemiş ve 2013 yılında Bayreuth mahkemesi Kulaç'ın serbest bırakılmasına karar vermişti.

Peggy'nin iskeletini bir mantar toplayıcısı 2016'da ormanda bulunmuştu.

NSU terör örgütü sekizi Türk, 10 kişiyi öldürmek, 15 banka soygunu ve iki bombalı saldırıdan sorumlu tutuluyor. Peggy olayı NSU cinayetlerine yeni bir boyut kazandıracak.

Haberin Devamı

İNTİHAR ETMİŞTİ

Böhnhardt örgütün diğer üyesi Uwe Mundlos ile birlikte 2011 yılında yaşadıkları karavanı ateşe verdikten sonra intihar etmişti. Zanlıların yaşadığı karavanda daha önce yapılan aramalarda oyuncağa rastlandığı belirtiliyor. NSU'nun hayatta kalan tek sanığı Beate Zschaepe ise Münih kentinde görülen NSU davasının baş sanığı olarak yargılanıyor.

NSU örgütü ile Peggy cinayeti arasında bir bağlantı olduğu ise şimdiye kadar gündeme gelmemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!