Almanya'daki canlı bomba, uzaktan patlatıp filme çekecekmiş

Güncelleme Tarihi:

Almanyadaki canlı bomba, uzaktan patlatıp filme çekecekmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2016 09:20

Almanya’da ilk canlı bomba olan Suriyeli mülteci Mohammad Daleel’in, aslında bombayı uzaktan kumandayla patlatmayı planladığı, ancak bombanın şans eseri erken patladığı belirlendi.

Haberin Devamı

Spiegel Online’ın haberine göre canlı bomba Mohammad Daleel, Ansbach’ta açık hava konserinin yapıldığı meydana, içinde bomba bulunan sırt çantasını bırakıp, uzaktan kumandayla patlatacaktı. Ardından da olayı filme çekerek IŞİD’e gönderecekti. Fakat bombanın erken patlaması, kendisinin ölmesine, 15 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Eğer asıl plan gerçekleşseydi, sonuç çok daha korkunç olacaktı. Canlı bombanın aynı zamanda Suudi Arabistan’da IŞİD’le bağı olduğu ortaya çıktı.

EHLİYETİ YOK DİYE REDDETMİŞ

Würzburg’ta yolcu treninde balta ve bıçakla 5 yolcuyu yaralayıp kaçarken polis tarafından vurulan Afgan mülteci Riaz Khan Ahmadzai’ın da Suudi Arabistan’da IŞİD’ten talimat aldığı belirlendi. 17 yaşındaki teröriste IŞİD’in bir arabaya binip insanların üzerine sürmesi talimatı verdiği, ancak teröristin “Ehliyetim yok” diyerek bu talimatı reddettiği belirtildi. Bunun üzerine trene binmesi ve önüne gelen insanları öldürmesi istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!