Almanya’daki 3 milyon insanımızı üzdüler

Güncelleme Tarihi:

Almanya’daki 3 milyon insanımızı üzdüler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 12:40

Berlin Başkonsolosu Başar Şen, Berlin’deki sivil toplum kuruluşlarına iftar yemeği verdi. Başkonsolosluk rezidansında verilen geleneksel iftar yemeğine spor kulüpleri yöneticileri, dernek üyeleri ve başkanları, kültür ve sanat alanında çalışmalar yapan kurumların temsilcileri davet edildi.

Haberin Devamı

Almanya’daki 3 milyon insanımızı üzdüler

Federal Meclis’in Ermeni soykırımı kararının ardından Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Ankara’ya döndüğü için eşi Gamze Karslıoğlu iftara tek başına katıldı. İftar davetinde Berlin Maslahatgüzarı Ufuk Gezer ve kentteki yerel Alman siyasetçileri de yer aldı.  

KURBANLAR İÇİN SAYGI DURUŞU 

Başkonsolos Şen, konuşmasına başlamadan önce davetlileri, İstanbul’daki terör saldırısında ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet eti. Saygı duruşunun ardından konuşan Şen, İslam ülkelerinin bulunduğu coğrafyadaki savaşlara ve katliamlara dikkati çekerken, bundan duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi. Dünyada 60 milyon Müslüman’ın mülteci konumunda olduğunu söyleyen Şen, Almanya’daki Türklerin başarılarını ise övdü. Şen, “Almanya’daki Türklerin başarısı bizim için gurur kaynağı. Önümüzdeki yıllarda Türk toplumu ve bireyleri Almanya’da Müslüman ve Türk kimlikleriyle kabul edilip başarılarının değeri daha iyi anlaşılacaktır. Almanya’da ırkçı saldırıların oranı yüzde 42 artış gösterdi. Irkçılıkla mücadelede daha fazla çaba harcanmalı” dedi. 

Haberin Devamı

BEKLENTİLER KARŞILANMAZSA

Federal Meclis’in Ermeni soykırımı kararını da eleştiren Başar Şen, “Türkiye ile Almanya arasındaki özellikler tarihi geçmişe dayanır. İki ülke arasında özel dostluk ilişkileri var. Dostun tavrı ve beklentileri karşılamaması bizde hayal kırıklığı yarattı. Federal Meclis’in 1915 olaylarıyla ilgili kararı hem Türkiye’de, hem de bu ülkede yaşayan 3 milyon insanımızda hayal kırıklığı yaratmış ve üzmüştür. 2 Haziran’daki karara demokratik yollardan gösterilen tepkinin bastırılması çağdaş demokrasilerde yeri yoktur. 2 Haziran’da alınan karar tarihi gerçeklerle bağdaşmıyor. 1915 yılında Türk, Kürt, Arap ve diğer halk grupları da büyük acılar çekti” dedi.

Almanya’daki 3 milyon insanımızı üzdüler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!