Almanya'da yaşayan Türk taksiciden örnek davranış

Güncelleme Tarihi:

Almanyada yaşayan Türk taksiciden örnek davranış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 16:15

Frankfurt'ta yaşayan taksici Halil Erdem, "Kazanmadığım para bana ait değildir" diyerek, arabasında unutulan çantayı karakola teslim etti. Çantadan 14 bin 140 Euro (46 bin 725 TL) çıktı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Frankfurt kentinde taksicilik yapan Halil Erdem (48), arabasının arka koltuğunda unutulan içi para dolu çantayı fark etti. Çantayı açıp baktığında bir miktar para olduğunu gören Erdem, aracında unutulan parayı saymadan en yakın polis karakoluna götürüp teslim etti.

"PARAYI POLİSLER SAYDI"

Halil Erdem, “Çantayı fark edince hemen durdum ve alıp içine baktım. Birkaç bin Euro olduğunu gördüm. Ama tümünü saymadım. Hiç vakit kaybetmeden en yakın polis karakoluna teslim ettim. Polisler çantayı teslim aldıklarında içindeki parayı da saydılar. Çantanın içinden tam 14 bin 140 Euro (46 bin 725 TL) çıktı” dedi.

SAHİBİ ÇİNLİ ÇIKTI

27 yaşındaki bir Çinlinin başka bir karakola çantasını kaybettiğini bildirmesiyle paranın sahibi de ortaya çıkmış oldu. Çantadan parayla birlikte kimliği de çıkan Çinliye, parası ve kimliği teslim edildi.

POLİS HALİL ERDEM'İ BİLGİLENDİRDİ

Karakoldan ayrılıp günlük mesaisine devam eden Halil Erdem'i yaklaşık 1.5 saat sonra arayan polisler, paranın sahibinin geldiği söylediler.

"TEREDDÜT ETMEDEN TESLİM ETTİM"

Erdem, “İnancıma göre kazanmadığım para bana ait değil. Bu yüzden hiç tereddüt etmeden çantayı içindeki parayla birlikte karakola teslim ettim” dedi.

Parası ve kimliği içinde bulunan çantayı karakoldan teslim alan 27 yaşındaki iki çocuk babası Çin'li, Halil Erdem'e de minnettarlığını göstermek için 500 Euro hediye etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!