Almanya'da yangın can aldı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada yangın can aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 09:58

Türkler'in yoğun olarak oturduğu Duisburg'un Meiderich semtinde sabaha karşı çıkan yangında 3 kişi yaşamını yitirirken, 27 kişinin yaralandığı açıklandı.İçişleri bakanı yaşananları dehşet olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Duisburg şehrinde yanan bir evde 3 kişi yaşamını yitirdi. Sabaha karşı 05:40 gibi binanın giriş katında çıkan yangın kısa sürede bütün binaya sardı. Alevleri söndürebilmek için çok sayıda itfaiye aracının  4 dakika içinde olay yerine geldiğini açıklayan Duisburg İtfaiye Dairesi Müdürü Oliver Tittmann yangında 3 kişinin can verdiğini 27 kişinin ise tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

Çıkan yangında ölenlerin ikisinin yetişkin, birinin ise çocuk olduğu ifade edildi.Duisburg Polisi 'sıkı güvenlik önlemleri alırken, Unter den Ulmen Sokağı'na kadar trafiğe kapatıldı. 

Almanyada yangın can aldı


Sabahın erken saatlerinde Duisburg Emniyet Müdürü Elke Bartels den olay yerinde bilgi alan NRW İçişleri Bakanı Ralf Jeger ise yaşananları dehşet olarak değerlendirdi. 

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Meiderich semtinde Unter den Ulmen Sokağı'ndaki 21 numaralı 4 katlı binanın bütün katları hasar görürken, yanan bina tamamen boşaltıldı. Komşu binalarda oturanlara ise polis camlarını kapalı tutmaları önerildi.

Komşuların ifadelerine göre,Unter den Ulmen Sokağı 21 numaralı evde ağırlıklı olarak Romanya, Hırvat ve Alman uyruklu kiracıların oturduğu ifade edildi.

Sabahın erken saatlerinde Duisburg Polisi ve İtfaiyesi'ni alarma geçiren yangının saat 05:40 sıralarında binanın giriş katında başladığı, dış cepheden çatıya kadar çıktığı açıklandı.

Duisburg Polis sözcüsü Jauchim Wawrzenlewski sorumuz üzerine yaptığı açıklamada yangının çıkışı ile ilgili araştırmalarının geniş kapsamlı olarak sürdüğünü belirtti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda itfaiye aracı ve erinin olay yerine kısa sürede intikal ettirildiğini belirten Duisburg İtfaiye Dairesi Müdürü Oliver Tittmann;" Bize saat 05:40 , Uter den Ulmen Sokağı'nda yangın ihbarı yapıldı. İtfaiye araçları dört dakika içinde buradaydı. Üst katlarda oturanlar itfaiye merdiveniyle kurtarılıp hastanelere kaldırıldı. 2 kişi yanan binada, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir kişi de malesef hastanede yaşamını yitirdi.

Yangın kontrol altına alındı.Yangının çıkış nedeni ile ilgili polisin araştırmaları sürüyor. Kundaklama olup olmadığını da polisin yapacağı araştırmalarda ortaya çıkacağını ve polisin görevi olduğunu belirtmek isterim "dedi.

Almanya'da Duisburg Türklerin yoğun yaşadığı kentlerden biri. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!