Almanya'da yakalanan Cezayirliler ile ilgili şok iddia!

Güncelleme Tarihi:

Almanyada yakalanan Cezayirliler ile ilgili şok iddia
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 10:16

Berlin Savcılığının isteği doğrultusunda NRW eyaletinde yakalanan Cezayirli karı kocanın IŞİD tarafından Almanya'ya eylem yapmaları amacıyla gönderildikleri sanılıyor.

Haberin Devamı

Almanya'da Perşembe günü yakalanan Cezayirli karı kocanın IŞİD üyesi oldukları ve örgüt tarafından bilinçli olarak Almanya'ya gönderildiği ileri sürüldü.

Berlin Savcılığının emri doğrultusunda Berlin emniyeti Kuzey Ren Vestfalya (NRW), Berlin ve Aşağı Saksonya Eyaletleri'nde eş zamanlı operasyon düzenlemiş, Cezayirli üç kişiyi yakalamıştı. Cezayirli bir kişi ise tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. NRW eyaletindeki mülteci kabul yurdunda 34 yaşındaki Farid A ile 27 yaşındaki eşi ve ikiliyle bağlantısı bulunan 49 yaşındaki bir Cezayirli de Berlin'de tutuklanmıştı. Hannover kentinde aranan 26 yaşındaki Cezayirlide kayıplara karışmıştı. 

HEDEFLERİ BERLİN

Cezayir hükümeti tarafından haklarında uluslararası yakalama emri çıkarılan karı koca çiftin, IŞİD'in Suriye ve Irak dışında eylem planlayan yöneticileriyle bağlantıları olduğu ileri sürüldü.

Alman basınında yer alan haberlere göre 35 yaşındaki Farid A'nın sadece IŞİD'in eylemlerini planlayan yöneticisiyle değil, Paris'te eylem gerçekleştiren teröristlerle çekilmiş fotoğraflarının bulunduğunu ve bu fotoğraflara da Berlin polisinin ulaştığını yazdı. Basında yer alan haberlere göre, güvenlik birimlerinin Farid A'nın Paris'teki saldırılarla bağlantısının olup olmadığını araştırıyor. 

KOD İSİMLERLE BAŞVURU

Cezayirli karı kocanın Türkiye'den Yunanistan'a oradan da Balkan ülkeleri üzerinden Almanya'nın Münih kentine Aralık ayının son günlerinde girişti yaptı. Münih'te sığınma talebinde bulunan karı kocanın, başvuruyu sahte isimlerle yaptığı da ortaya çıktı. Almanya'da bulundukları birkaç hafta içinde en az üç farklı isim altında işlemler yaptılar. Polis, Farid A'yı Almanya'daki terör hücresinin lideri olduğu şüphesiyle gözaltına alırken, Farid A'nın Suriye'de savaş eğitimi aldığı bilgisine de ulaştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!