Almanya'da şampiyonluk şarkıları

Güncelleme Tarihi:

Almanyada şampiyonluk şarkıları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 09:43

EURO 2012'de Alman Milli Takımı'nın, Danimarka'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale çıkması ülkeyi sevince boğdu.

Haberin Devamı

Almanya medyası, "Titredik ama yıkılmadık. Devam ettik" manşetleri atarak çeyrek finale yükselmenin mutluluğunu dile getirdiler. Çeyrek finale yükselmenin sevincini sabaha kadar eğlencelerle kutlayan Almanya'nın dört bir yanında şampiyonluk rüyası büyük bir coşku içinde sürüyor.

Alman futbolcu Lars Bender, "Bugün sevinç günüm . Mutluluktan adeta kuş gibi havalarda uçuyorum. Güzel bir rüya gerçekleşti. İlk kez ilk 11'de Avrupa Şampiyonası'nda oynamak ve galibiyeti getiren golü atmak büyük mutluluk. Bundan daha güzel mutluluk ne olabilirki" dedi.

Lukas Podolski ise, Almanya A milli formasıyla 100 maça dalya dedim. Ayrıca attığım golle sevincim daha da katlandı. Zafer sarhoşu gibiyim" ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Joachim Löw de, "Defansımız iyi bir maç oynadı. İlerde daha etkili olabilirdik. Danimarka'nın katı defans taktiğini aşarken zorlandık. Bizi sahada destekleyen 113 bin taraftarımız yanında milyonlarca taraftarımızın destekleri ve iyi dilekleri çok hoş. Üç maç üç galibeyet. İnşallah gerisi gelir. Lars Bender başarıya aç, ve her zaman galip olmak için tüm gücünü veren bir futbolcu olduğu için ona şans verdim. turnuvalar zafere endeksli futbolcularla kazanılır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Eski Alman milli futbolcu Mehmet Scholl da, "İstediğimize ulaştık. Çeyrek final ve rakibimiz Yunanistan. Bu engeli de aşıp yarı finale yükseleceğiz. Mücadele süperdi. Bazen ecel teri döksek de sevinen biz olduk. Bu takım finali oynayacak. Rakibimiz Yunanistan yürekleriyle oynayan bir ekip. Yılmadan usanmadan ve yürekleriyle oynadıkları için Tanrı onlara çeyrek finali hediye etti. Çok dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Alman basınında yer alan ifadeler ise şöyle:

ARD: Üç maç. Üç zafer ve süper bilanço. Ölüm grubuydu ama rahat geçtik. Şimdi sırada çeyrek finalde bizi bekleyen Yunanistan var.

BİLD: Titredik. Sarsıldık ama yıkılmadık. Joachim Löw'ün sevgili oyuncusu Bender'den gelen gol rahatlattı. Jilet bıçağının üzerindeki yolculuğumuzu attığı golle Bender bizi çeyrek finale taşıdı. Şimdi rakibimiz Yunanistan.

Haberin Devamı

KİCKER: Kornerden gelen titreyiş. Ama mutlu sona ulaşan Almanya. Yeni bir rekor. İlk kez Avrupa Şampiyonası'nda ilk turda üç galibiyet rekoru. Mutlu sona kavuşmak için üç maç kaldı. Şampiyonluk geliyor.

OFFENBACPER POST: Yedek oyuncu Almanya'yı çeyrek finale taşıdı. Genç Bender A milli formadaki ilk golüyle Danimarka karşısındaki korkuyu bitiren gole damga vurdu.

SPORT BİLD: Podolski, Bender. Danimarka'ya karşı 2-1'lik zafer. Bender Löw ve Almanya'yı kurtaran adam oldu. Bugün sevinç günü.

SPİEGEL: Bender, Almanya'yı çeyrek finale taşıyan Joggi'nin yeni buluşu. Boateng'in yedeği ev ödevini başarıyla yaptı. Joggi(Joachim) Löw 11'ni Bender golüyle rahatlattı. Ölüm Grubu'ndan 3 maçta 9 puanla çeyrek finale yükselmenin sevinci çok güzel.

Haberin Devamı

SPORT1: Bender, teşekkürler genç adam. Bizi çeyrek finale taşıyan golü atman süper. 1-0'la rahatlamıştık. Beklenenden daha da defans oynayan Danimarka'nın golü sonrası bocaladık. Titredik, korktuk ama Boateng'in yedeği olan Bender bizi mutlulağa uçurdu. Teşekkürler.

RTL: Bender tüm Almanya'yı memnun etti. Portakalların da(Orangeler=Hollanda) evine gitmesi daha güzel. Mesut Özil sahada başarılı olmadı. Rakibin adam adama katı defansından bir türlü kurtulamadı. Buna rağmen ikinci golü hazırladı. İkinci golün kahramanı Bender ise göz kamaştırdı.

EXPRESS: oooo. Süper... Bender bizi mutluluk dünyasına uçurdu. Genç Bender'in gol sonrası dizi üstünde çimler üzerinde kayıp, ellerini havaya kaldırması görülmeye değerdi. Bender'in bu zafer görüntüsü tüm Almanya'da milyonlarca yaşandı.

Haberin Devamı

FFH: 3 maç üç galibiyet. EURO 2012'de ilk Almanya rekoru. Üç maç sonra Avrupa şampiyonluğu kupasını havaya kaldırmak için bekliyoruz. Bu rüya güzel ama gerçekleşecek bir rüya.

FRANKFURTER RUNDSCHAU: Görkemsiz bir galibiyet. Ama çeyrek final sevinci. Sağolun gençler, bizi sevindirmeye devam ediyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!